Αδειοδοτήθηκε από τη ΡΑΕ ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) χορήγησε την Πέμπτη στην εταιρεία ICGB AD που υλοποιεί το έργο, άδεια για Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ)
Ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση του ελληνικού τμήματος του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου που σημαίνει ότι μπορούν να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΠΑ.
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) χορήγησε την Πέμπτη στην εταιρεία ICGB AD που υλοποιεί το έργο, άδεια για Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ).
Η άδεια αφορά στο ελληνικό τμήμα του Διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας Βουλγαρίας (IGB) και η διάρκειά της άδειας είναι 50 έτη.
Με την χορήγηση της άδειας ΑΣΦΑ, η ICGB κατέχει όλες τις απαραίτητες άδειες για την έναρξη των εργασιών κατασκευής αγωγού Ελλάδας Βουλγαρίας, που αναμένεται να ξεκινήσουν στο επόμενο διάστημα.
Όπως αναφέρει η απόφαση, ο IGB θα συνδεθεί με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ), το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου Τrans Αdriatic Pipeline (TAP) καθώς και το σύστημα μεταφοράς της Βουλγαρίας και θα ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ανταγωνισμού στην αγορά φυσικού αερίου της χώρας μας και δημιουργώντας οφέλη τόσο για τους εγχώριους καταναλωτές όσο και για τους καταναλωτές της Βουλγαρίας.
Η εταιρία ICGB με έδρα την Βουλγαρία έχει μετόχους κατά 50% την κρατική βουλγαρική BEH και κατά 50% την ΥΑΦΑ Ποσειδών Α.Ε (IGI POSEIDON). Μέτοχοι της IGI POSEIDON είναι κατά 50% η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) και κατά 50% η Ιταλική Edison.
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο και τοπικές βροχές
- Συντάξεις: Αυξήσεις τριών ταχυτήτων λόγω προσωπικής διαφοράς
- Πάνω από 5 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι
- Βία στους δρόμους: Όταν η οργή κυριαρχεί πίσω από το τιμόνι
- Τέιλορ Σουίφτ: Πού μπορεί να ξόδεψε τα έσοδα της ιστορικής περιοδείας της Eras; – Τι αποκαλύπτει η ίδια
- Αυτές οι συνήθειες μας χαρίζουν μακροζωία – και είναι τζάμπα
- Ο Μπαζ Λούρμαν «ανασταίνει» τον Έλβις: Στο φως χαμένο υλικό από τη θρυλική εποχή του Λας Βέγκας
- Ωρα αποφάσεων, με το βλέμμα στραμμένο στη Νίκαια – «Απαντήσεις θέλουμε, όχι γενικόλογες συζητήσεις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442