Ευ. Λέκκας στο One Channel: Ίσως υπήρχαν λιγότεροι νεκροί στη Χαλκιδική έαν υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση
Ο καθηγητής Γεωλογίας αποκάλυψε ότι έχει εισηγηθεί στον αρμόδιο υπουργό την κατάρτιση κανονισμών για φωτιές, πλημμύρες και έντονα καιρικά φαινόμενα.
Τη πιθανότητα να υπήρχαν λιγότεροι νεκροί και μικρότερες καταστροφές εάν υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση εξέφρασε ο Ευθύμιος Λέκκας.
Μιλώντας στην εκπομπή One Direct, ο καθηγητής Γεωλογίας εξήγησε βέβαια πως ήταν δύσκολο να προβλεφθεί το ίχνος της καταιγίδας στο έδαφος, καθώς «τα φαινόμενα αυτά μεταβάλλονται ανά δευτερόλεπτα». Τόνισε ακόμα ότι είναι δύσκολο να απαντηθεί το κατά πόσο έχει επιδράσει η κλιματική αλλαγή πάνω σε ορισμένα φαινόμενα, προσθέτοντας ωστόσο, ότι γενικότερα, τα τελευταία 15 χρόνια είναι ορατή.
Επιπλέον, υποστήριξε την ανάγκη της συνεργασίας και της σύζευξης επιστημονικής και επιχειρησιακής γνώσης στο νέο μοντέλο πολιτικής προστασίας, ενώ ανέφερε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα επηρεάζονται και από γεωδυναμικούς παράγοντες, όπως οι εκρήξεις ηφαιστείων.
Τέλος, αποκάλυψε ότι έχει εισηγηθεί στον αρμόδιο υπουργό την κατάρτιση κανονισμών για φωτιές, πλημμύρες και έντονα καιρικά φαινόμενα.
Πηγή: onetv.gr
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442