Το σπουδαίο φιλικό με τον Άγιαξ σφραγίστηκε. Ο Παναθηναϊκός στις 22 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Ολλανδίας, ο οποίος την περασμένη σεζόν για λίγα δευτερόλεπτα δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Να θυμίσουμε ότι στις 17 του μήνα οι «πράσινοι» θα παίξουν στο Ντε Κάιπ με την αιώνια αντίπαλο του Άγιαξ τη Φέγενορντ, η οποία τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.
Αν μη τι άλλο, δύο σπουδαία φιλικά, ενώ να σημειωθεί ότι το ματς με τον Άγιαξ θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:
«Ο πιο σπουδαίος αντίπαλος στους αγώνες προετοιμασίας του Παναθηναϊκού. Μία από τις κορυφαίες ομάδες της ευρωπαϊκής ηπείρου τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, μία σταθερή υπερδύναμη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ένας σύλλογος πρότυπο λειτουργίας, ο Άγιαξ, θα είναι αντίπαλος του Παναθηναϊκού σε φιλικό που θα γίνει στις 22 Ιουλίου στο Ολυμπιακό στάδιο του Άμστερνταμ.
O 34 φορές πρωταθλητής Ολλανδίας, κάτοχος 4 τροπαίων Champions League/ Πρωταθλητριών, 2 Ευρωπαϊκών Σούπερ Καπ, 1 Κυπέλλου Κυπελλούχων και 1 Κυπέλλου UEFA θα φιλοξενήσει στην έδρα του το Τριφύλλι, σ’ ένα γήπεδο που οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες στις 24 Νοεμβρίου 2016 στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League, αγώνας που βρήκε νικήτρια την ολλανδική ομάδα με σκορ 2-0.
Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Άγιαξ εντυπωσίασε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους με την εικόνα του στους αγώνες του Champions League, όπου βρέθηκε κυριολεκτικά μερικά δευτερόλεπτα από τη συμμετοχή στον τελικό της διοργάνωσης (αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Τότεναμ με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων).
Παράλληλα η ομάδα του Έρικ τεν Χαγκ κατέκτησε το νταμπλ στην Ολλανδία».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Ο Πανιώνιος δημιούργησε ένα υπέροχο βίντεο και μέσα σε δύο λεπτά στέλνει το μήνυμα για το πώς πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός και πώς οι γονείς πρέπει να στέκονται δίπλα στα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στα γήπεδα.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Τόμας Μάχατς στον δεύτερο γύρο του Australian Open και μετά τον αποκλεισμό του δήλωσε απογοητευμένος από την πορεία του, ενώ παραδέχθηκε και την ανωτερότητα του Τσέχου.