Υπ. Παιδείας: Κανονικά οι διαδικασίες για προσλήψεις και εκλογή μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ
Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τελικά όλες οι διαδικασίες που αφορούν στην εκλογή μελών ΔΕΠ και στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στα ΑΕΙ ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς
Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τελικά όλες οι διαδικασίες που αφορούν στην εκλογή μελών ΔΕΠ και στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στα ΑΕΙ ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.
Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Παιδείας , ζήτησε και έλαβε από το ΣτΕ εξαίρεση αναστολής των διαδικασιών εκλογής μελών ΔΕΠ και πρόσληψης έκτακτου προσωπικού στα Α.Ε.Ι. (διδασκόντων του π.δ. 407/1980 και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 19 του ν. 1404/1983) με τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες (κατανομές, προκηρύξεις, συγκροτήσεις εκλεκτορικών κ.λπ.).
Η εξαίρεση αυτή, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, ζητήθηκε ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες για την ομαλή έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020, κυρίως για τα νέα Τμήματα που ιδρύθηκαν στα Πανεπιστήμια με τους νόμους 4559/2018, 4589/2019 και 4610/2019.
Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας, τα Ιδρύματα δεν θα χάσουν πολύτιμο χρόνο και θα μπορέσει να γίνει σε πρώτη φάση η κατανομή των θέσεων ΔΕΠ και εκτάκτου προσωπικού από το ΥΠΠΕΘ, ώστε στην συνέχεια οι Σύγκλητοι να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες για την στελέχωση των Τμημάτων, τόσο για την κάλυψη των άμεσων αναγκών όσο και για την κάλυψη μονίμων θέσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, άμεσα θα υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή των 500 θέσεων ΔΕΠ στα Ιδρύματα και 300 θέσεων/πιστώσεων έκτακτου προσωπικού σύμφωνα με το Π.Δ. 407/1980 και το ν.1404/1983, με κάλυψη από τον τακτικό προϋπολογισμό.
- Συνταγή: Ριζότο γλυκοπατάτας
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα

