Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άγιος Προκόπιος και Αγία Άννα: Το αχτύπητο δίδυμο της Νάξου

Άγιος Προκόπιος και Αγία Άννα: Το αχτύπητο δίδυμο της Νάξου

Στο μέσον της δυτικής ακτογραμμής της Νάξου, νότια από την πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα, βρίσκονται δύο γειτονικοί παραθαλάσσιοι οικισμοί που αποτελούν ιδεώδεις προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές σας

Στο μέσον της δυτικής ακτογραμμής της Νάξου, νότια από την πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα, βρίσκονται δύο γειτονικοί παραθαλάσσιοι οικισμοί που αποτελούν ιδεώδεις προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές σας.

Ο πλησιέστερος στη Χώρα οικισμός, ο Άγιος Προκόπιος, είναι ένα δημοφιλές θέρετρο με σύγχρονα τουριστικά καταλύματα, που ακολουθούν το όμορφο φυσικό ανάγλυφο της περιοχής με το ομώνυμο εκκλησάκι.

Η πλατιά αμμουδερή παραλία του Αγίου Προκοπίου με τα κρυστάλλινα νερά αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους παραθεριστές της Νάξου.

Σε μικρή απόσταση από τον Άγιο Προκόπιο βρίσκεται η Στελίδα, τουριστικός οικισμός με ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα.

Λίγο μακρύτερα από τη Στελίδα, στην περιοχή που εκτείνεται βορείως του αεροδρομίου της Νάξου, η υπέροχη θέα στην πρωτεύουσα και οι ιδανικές συνθήκες για τους λάτρεις του γουίντ σέρφινγκ και των άλλων θαλάσσιων σπορ μαγνητίζουν πολυάριθμους έλληνες και ξένους παραθεριστές.

Σε μικρή απόσταση νοτιοανατολικά από τον Άγιο Προκόπιο βρίσκεται ο γραφικός τουριστικός οικισμός της Αγίας Άννας, σε περιοχή με υπέροχες αμμουδερές παραλίες και δασάκι από κέδρους.

Τον οικισμό στολίζουν τα εκκλησάκια της Αγίας Άννας και του Αγίου Νικολάου.

Εστιατόρια, ψαροταβέρνες και καφέ μπαρ απλώνονται κατά μήκος της ακρογιαλιάς. Στο μικρό μόλο του οικισμού δένουν αλιευτικά σκάφη.

Συνέχεια της Αγίας Άννας προς νότον είναι ο Μάραγκας, περιοχή με εκτεταμένη αμμουδιά και παραθεριστική κίνηση.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024