Ανδρέας Μαρτίνης: Δέκα χρόνια με αναστολή για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Ερρίκος Ντυνάν και πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καταδικάστηκε για την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» με την γερμανική εταιρεία «Hospitalia International», για νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.
Ποινή κάθειρξης δέκα ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον Ανδρέα Μαρτίνη και τη σύζυγό του οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από κοινού ύψους 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων.
Και στους δύο κατηγορούμενους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.
Το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, απορρίπτοντας το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη που επικαλέστηκε η υπεράσπιση.
Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Ερρίκος Ντυνάν και πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καταδικάστηκε για την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» με την γερμανική εταιρεία «Hospitalia International», για νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.
Έχει επίσης καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση σε 7 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για την υπόθεση των δωρεάν νοσήλιων του Ερρίκος Ντυνάν.
Ο τρίτος κατηγορούμενος – επιχειρηματίας – για την υπόθεση αθωώθηκε.
Μετά την ανακοίνωση της αποφασης ο κ. Μαρτίνης σε δήλωσή του υποστήριξε ότι σέβεται την κρίση του δικαστηρίου, ενώ εξέφρασε την πικρία του για την καταδικαστική απόφαση για την υπόθεση των νοσηλειων στο Ερρίκος Ντυνάν, λέγοντας ότι «το δικαστήριο δεν αναγνώρισε την εξυπηρέτηση που έκανα σε χιλιάδες ασθενείς που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα νοσήλειά τους.
Ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε:
«Η αναγνώριση του ελαφρυντικού δείχνει γενναιοψυχία και ανθρωπιά. Αυτή τη γενναιοψυχία και την ανθρωπιά που επέδειξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είναι κάτι που μας ικανοποιεί».
- Μπιλ Γκέιτς για AI: Γιατί κάποιες εταιρείες θα αξίζουν λιγότερο στο μέλλον
- Η δικαιοσύνη στο Καζακστάν και…. οι Γερμανοί ξανάρχονται
- Ελεγκτικό Συνέδριο: Στο μικροσκόπιο του δημόσια έργα… μιας χρήσης – Το μωσαϊκό των αστοχιών
- Τίνος είσαι εσύ; Η Φραντσέσκα Σκορσέζε δεν ντρέπεται να πει ότι βρήκε δουλειά χάρη στο διάσημο επίθετό της
- «Οι πραγματικοί αγρότες έχουν μείνει απλήρωτοι»: Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης στο φόντο των κινητοποιήσεων
- Ταμείο Ανάκαμψης: Ψαλίδι σε 135 έργα του «Ελλάδα 2.0» – Ολόκληρη η λίστα







