Ρεβίθια φρικασέ με καυκαλήθρες και μάραθο
Οι καυκαλήθρες και το μάραθο χαρίζουν τα αρώματα τους σε αυτό το νηστίσιμο πιάτο.
Προετοιμασία 20′, Αναμονή 8 ώρες, Μαγείρεμα 1 ώρα και 30′,
Υλικά (για 4 μερίδες)
500 γρ. ρεβίθια Φενεού
150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
150 γρ. καρότα
100 γρ. φινόκιο, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 μάτσο μάραθο, ψιλοκομμένο
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν. Την επόμενη ημέρα τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό που να τα καλύπτει κατά τρία δάχτυλα.
Υστερα από 30′ προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το φινόκιο και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 40′, μέχρι να γίνουν τα ρεβίθια.
Παίρνουμε 1 κουτάλα από τα υγρά και 1 κουτάλα ρεβίθια και τα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ (ή τα περνάμε από το μπλέντερ) μέχρι να γίνουν κρέμα.
Βάζουμε την κρέμα πίσω στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και να χυλώσει.
Ρίχνουμε τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες, μαγειρεύουμε για ακόμη 5′. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, τον χυμό λεμονιού και τον μάραθο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Η αβάσταχτη σκληρότητα μιας αδιάφορης προς τα παιδιά Πολιτείας – Γιατί με τα παιδιά ό,τι δίνεις παίρνεις
- Ολυμπιακός: Πότε βγαίνουν τα εισιτήρια για τον τελικό του Super Cup
- Στο χείλος της καταστροφής η Κούβα λόγω ναυτικού αποκλεισμού Βενεζουέλας από ΗΠΑ
- Φάμελλος για δώρο Χριστουγέννων: Κ. Μητσοτάκη ώς πότε θα συντηρείτε κοινωνικές ανισότητες και αδικίες;
- Τι είπε ο Μόντε Μόρις μετά το ντεμπούτο του: «Είχα λίγο άγχος, από εδώ και πέρα όλο και καλύτερος»
- Σέρρες: Συνελήφθη καθηγητής μετά από καταγγελία 17χρονης μαθήτριας για παρενόχληση – Κατηγορείται πως την θώπευσε σε άδεια τάξη
