Χωρίς διαβατήριο οι Ρώσοι στην Τουρκία – Ανατροπή για τον ελληνικό τουρισμό
Τουρκία και Ρωσία ξεκίνησαν συνομιλίες για να επιτρέψουν στους Ρώσους υπηκόους να ταξιδεύουν στην Τουρκία χωρίς διαβατήριο
Συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό θα έχει η εντεινόμενη σύσφιξη των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων Άγκυρας – Μόσχας, καθώς Τουρκία και Ρωσία ξεκίνησαν συνομιλίες για να επιτρέψουν στους Ρώσους υπηκόους να ταξιδεύουν στην Τουρκία χωρίς διαβατήριο.
Σε ανακοίνωση προέβη ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώνοντας ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της τουρκορωσικής ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού η οποία είχε αναβληθεί.
«Έχουμε ξεκινήσει συναντήσεις για να ανοίξουμε το δρόμο στους Ρώσους πολίτες να έρχονται στη χώρα μας μόνο με τα δελτία ταυτότητάς τους χωρίς διαβατήριο», δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ στο πρακτορείο Anadolu.
Οι νέοι κανονισμοί θα ισχύουν και για τους Τούρκους πολίτες με ειδικά διαβατήρια για μικρής διάρκειας επαγγελματικά ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών αποστολών και προξενικών γραφείων, καθώς και των επαγγελματιών οδηγών που μεταφέρουν διεθνές φορτίο.
Ο κ. Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, την Πέμπτη θα μεταβεί στην Αττάλεια προκειμένου να παραστεί στην προπαρασκευαστική συνάντηση για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην οποία θα συμμετάσχουν κυβερνητικά στελέχη των δύο κρατών.
Η τουρκική αντιπροσωπεία, όπως αναφέρει ο skai, θα μεταβεί στη Μόσχα στις 8 Απριλίου, δήλωσε ο τούρκος υπουργός.
Μετά τις συνομιλίες στην Αττάλεια, τα τουρκικά και ρωσικά υπουργεία Εξωτερικών θα υπογράψουν το σχέδιο διαβουλεύσεων 2019-2020.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας των Ρώσων τουριστικών πρακτόρων ATOR, το 70% έως 80% του συνόλου των πωλήσεων των οργανωμένων θερινών διακοπών φέτος θα κατευθυνθεί σε δυο προορισμούς, την Τουρκία και τη Ρωσία, περίπου το 10% σε Ελλάδα και Κύπρο και το 20% σε προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η κατάργηση των διαβατηρίων στην Τουρκία για τους Ρώσους πολίτες αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό.
- Tax Bureau Nabs 380 ‘Sham’ Companies With Arrears of 43mln€
- Γιατί ο Λανουά αποφεύγει να πηγαίνει στα ντέρμπι
- ΕΕ: Οι Κόστα και φον ντερ Λάιεν ζήτησαν ταχύτερη, πιο συντονισμένη, στρατηγικά προσανατολισμένη Ευρώπη
- Απόβαση αγροτών στην Αθήνα – «Καμία από τις δεσμεύσεις-ψίχουλα του πρωθυπουργού δεν έχει υλοποιηθεί»
- Αρμπάιτ: Επιστρέφει από 21 Φλεβάρη και για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Σταθμός
- Εφορία: Ποιοι δικαιούνται κούρεμα έως 50% στα πρόστιμα – Τι πρέπει να κάνετε








