Κουμουτσάκος για κυβέρνηση: Αδιανόητο να στέλνει μηνύματα μονομερών υπαναχωρήσεων
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ τονίζει πως η κυβέρνηση «στέλνει μηνύματα μονομερών υπαναχωρήσεων από σταθερές θέσεις της Ελλάδας όπως συμβαίνει τελευταία με δηλώσεις των κ.κ. Τσίπρα, Κατρούγκαλου και Κοτζιά, αλλά και τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ανοίγουν επικίνδυνες κερκόπορτες ακόμη και στα ενεργειακά ζητήματα»
«Mία κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή είναι αδιανόητο να στέλνει μηνύματα μονομερών υπαναχωρήσεων από σταθερές θέσεις της Ελλάδας, ανοίγοντας επικίνδυνες κερκόπορτες ακόμη και στα ενεργειακά ζητήματα», τονίζει σε δήλωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφερόμενος στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως η κυβέρνηση «στέλνει μηνύματα μονομερών υπαναχωρήσεων από σταθερές θέσεις της Ελλάδας όπως συμβαίνει τελευταία με δηλώσεις των κ.κ. Τσίπρα, Κατρούγκαλου και Κοτζιά, αλλά και τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ανοίγουν επικίνδυνες κερκόπορτες ακόμη και στα ενεργειακά ζητήματα», προσθέτοντας πως «μόλις μια μέρα μετά τη συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ, ο κ. Κατρούγκαλος έσπευσε να διαβεβαιώσει τον Τούρκο ομόλογό του ότι: «η Ελλάδα βλέπει θετικά τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση της Ανατολικής Μεσογείου»».
Χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή ως «προβληματική και ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη», ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει πως έρχεται να προστεθεί στη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μοντέλο και για άλλες διαφορές», καθώς και της αναφοράς του, μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, ότι «η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα συνεργασίας», στη δήλωση του κ. Κοτζιά ότι στην Αν. Μεσόγειο «δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες» συνδέοντάς την μάλιστα με τις τουρκικές αμφισβητήσεις των δικαιωμάτων του Καστελόριζου στις θαλάσσιες ζώνες, και στις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Καραγιαννίδη και Δουζίνα ότι τα ελληνοτουρκικά πρέπει να λυθούν «με ένα έντιμο συμβιβασμό όπως κάναμε και με τη Βόρεια Μακεδονία».
«Μετά από αυτά, καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει στα αυτονόητα ερωτήματα που εγείρονται: Έχει ενδείξεις ότι η τουρκική κυβέρνηση μεταβάλλει τη γνωστή αρνητική στάση της ως προς το σεβασμό του Δικαίου της Θάλασσας και ότι εγκαταλείπει την πρακτική αμφισβήτησης και διεκδίκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας; Οι θέσεις αυτές που διατυπώνονται από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σε γνώση και έχουν τη σύμφωνη γνώμη της Λευκωσίας; Απαιτούμε άμεση και επίσημη ενημέρωση και συγκεκριμένες απαντήσεις;» καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άνω κάτω η Λάτσιο: Κόντρα προέδρου-προπονητή για τη μεταγραφή του Ράτκοφ
- Πόσες επιτυχίες του David Bowie χωράνε σε ένα βράδυ;
- Ουζμπεκιστάν: Μπαλόνια με υδρογόνο πήραν φωτιά μπροστά στο πρόσωπο γυναίκας
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων – Μικροπροβλήματα στον Αργοσαρωνικό
- Λίγα και καλά: Πέντε πράγματα που απογειώνουν τη γυμναστική στο σπίτι
- Μειώστε τα «φέσια» προς τους ιδιώτες λέει το ΥΠΟΙΚ σε φορείς τους Δημοσίου
- Όχι άλλες κατεδαφίσεις «στα τυφλά» σε παραδοσιακούς οικισμούς λέει το ΣτΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 09.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)

















































![Στις φλόγες κυβερνητικά κτίρια – Χάος στο Ιράν με τους Φρουρούς της Επανάστασης να βγαίνουν στον δρόμο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-tehran-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442