Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «theundefeated» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τους γονείς του που δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα, το ελληνικό διαβατήριο και το ρατσισμό που βίωσε.
Κατέληξε όμως ότι γνωρίζει πολύ καλά μέσα του ποιος είναι και δεν αφήνει τίποτα από όσα λέγονται να τον επηρεάσει.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς στην ιστοσελίδα «theundefeated»:
-Για τον τρόπο που μεγάλωσε: «Μεγάλωσα σε ένα νιγηριανό σπίτι. Προφανώς, γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα σχολείο στην Ελλάδα. Όμως, στο τέλος της ημέρας, όταν γύριζα σπίτι δεν υπήρχε ελληνική κουλτούρα, αλλά νιγηριανή. Είναι θέμα πειθαρχίας. Είναι θέμα σεβασμού προς τους μεγαλύτερους και αξιών».
-Για το αν καταλαβαίνει τη γλώσσα της Νιγηρίας: «Καταλαβαίνω λίγα πράγματα. Μπορώ να μετρήσω. Αλλά δεν μου είναι εύκολο. Δεν θα πάω πίσω στο σπίτι στη Νιγηρία και θα καταλάβουν όσα λέω. Είναι κάπως αστείο. Οι δύο γονείς μου είναι από την Νιγηρία, όμως εκεί έχουν 250 διαλέκτους. Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα».
-Για το ελληνικό διαβατήριο που πήρε: «Ήταν σημαντικό. Ήταν μέρος αυτού που είμαι. Οι γονείς μου είναι από την Νιγηρία. Με ήθελαν εκεί. Το ήθελα και το πήρα. Υπάρχουν πολλοί που με βλέπουν και μου λένε πως είμαι Αφρικανός και όχι ο «Greek Freak». Δεν έχει σημασία τι πιστεύει ο καθένας για το παρατσούκλι μου. Υπήρξαν πολλές φορές όταν ήμουν στην Ελλάδα που ο κόσμος μου έλεγε: «Δεν είσαι Έλληνας. Είναι Νιγηριανός, γιατί είσαι μαύρος». Όμως, υπήρξαν πολλές φορές που γινόταν και το αντίθετο. Μου έλεγαν: «Δεν είσαι Αφρικανός. Είσαι Έλληνας. Είσαι ο Greek Freak». Δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά. Ξέρω μέσα μου ποιος είμαι και από πού είμαι. Μόνο αυτό με ενδιαφέρει».
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
LIVE: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε live στις 21:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για την 20η αγωνιστική της Superleague. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 1 HD.
Η πρωτοπόρος Μπάγερν επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από την Άουγκσμπουργκ και την ισοπαλία με το Αμβούργο. Η Χόνφενχαιμ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 17’. Χατ τρικ ο Ντίαζ, δυο γκολ ο Κέιν