Εντοπίστηκε η βάρκα με τους μετανάστες στη Σάμο – Μεγάλη επιχείρηση
Σε αυτή επιβαίνουν περίπου 45 άτομα, που επιβιβάζονται σε Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού, που θα τους αποβιβάσει στη Σάμο.
Βορειοδυτικά της Σάμου εντοπίστηκε απόψε η λέμβος που αναζητούσαν λιμενικό, Frontex και ελικόπτερο, «χτενίζοντας» τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου, Ικαρίας και Χίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή επιβαίνουν περίπου 45 άτομα, που επιβιβάζονται σε Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού, που θα τους αποβιβάσει στη Σάμο.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει εικόνα για την υποκοότητά τους.
Νωρίς το απόγευμα, ένας από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε στον διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και υποστήριξε ότι βρίσκονται σε δυσχερή θέση, λόγω ακυβερνησίας.
Προς αναζήτηση της λέμβου κινητοποιήθηκαν ελικόπτερο Super Puma, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης, δύο πλωτά και ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού, καθώς και δύο σκάφη της Frontex.
Στην περιοχή έπνεαν νότιοι άνεμοι έντασης 5 μποφόρ.
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία


