H Αυστρία απαγόρευσε τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων»
Οσοι προβαίνουν στο χαιρετισμό κινδυνεύουν με πρόστιμο έως 4.000 ευρώ ή ένα μήνα φυλάκιση. Οργή στην Άγκυρα
Στην απαγόρευση του χαιρετισμού των εθνικιστών Γκρίζων Λύκων, στον οποίο κατά καιρούς έχει προβεί και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε η Αυστρία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Άγκυρας.
Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο ΤRT, η απαγόρευση του χαιρετισμού αποτελεί μέρος της απαγόρευσης γενικότερα συμβόλων «εξτρεμιστικών οργανώσεων». Ο νόμος περιλαμβάνει σύμβολα του PKK, της Hamas, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της κροατικής Ούστασε.
Μάλιστα, όσοι προβαίνουν στο χαιρετισμό κινδυνεύουν με πρόστιμο έως 4.000 ευρώ ή ένα μήνα φυλάκιση.
Αντιδρώντας, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τη Βιέννη να «διορθώσει το λάθος της».
«Δεν δεχόμαστε αυτή (την απόφαση» και την καταδικάζουμε σθεναρά. Είναι σκανδαλώδες ότι ο χαιρετισμός των «Γκρίζων Λύκων», που είναι το σύμβολο ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος στην Τουρκία, βρίσκεται στην ίδια λίστα με το σύμβολο του ΡΚΚ, μια αιματηρή, τρομοκρατική οργάνωση» αναφέρει χαρακτηριστικά.
- LIVE: Κηφισιά – Βόλος
- Βαν Γκογκ στην Τεχεράνη: Ένα έργο κρυμμένο στη σκιά του πολέμου
- Θεσσαλονίκη: Συμπληρωματική δίωξη στα δύο άτομα που ήταν μαζί με τον 20χρονο που δολοφονήθηκε
- LIVE: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα
- Βρετανία: Εξετάζει την αποστολή χιλιάδων drones αναχαίτισης στη Μέση Ανατολή
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Φούλαμ





