Μητσοτάκης : Η Ελλάδα μπορεί να είναι ένας φερέγγυος και αξιόπιστος εταίρος της Ρωσίας
Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ ακολούθως είχε γεύμα εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ
Διήμερο ταξίδι στη Μόσχα πραγματοποιεί από χθες, Τετάρτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη σημερινή δεύτερη μέρα της επίσκεψης του ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο Ρωσικό Κοινοβούλιο και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Δούμα, Βιατσεσλάβ Βολοντίν.
Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενώ ακολούθως είχε γεύμα εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
Μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε, μεταξύ άλλω, πως «η Ελλάδα μπορεί να είναι ένας φερέγγυος και αξιόπιστος εταίρος για τη Ρωσία και σε αυτήν την κατεύθυνση προτίθεται να κινηθεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας».
Αναλυτικά η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη:
«Αναπτύσσουμε ένα ευρύ και πυκνό δίκτυο διεθνών επαφών προς όφελος της χώρας και των εθνικών συμφερόντων. Στα πλαίσιο αυτό, οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας αποκτούν τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Καθώς είναι γνωστοί οι πολλοί στενοί ιστορικοί δεσμοί που συνδέουν τους δύο λαούς.
» Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία αναπόσπαστα ανήκει στο δυτικό σύστημα ασφάλειας και αξιών. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν μπορεί να βελτιώσει τις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία. Και αυτό εξάλλου ήταν και το αντικείμενο των επαφών που είχα σήμερα με τον πρωθυπουργό Μεντβέντεφ, τον υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ, και τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμα για να συζητήσουμε πώς μπορεί το πλαίσιο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας να διευρυνθεί και να ενισχυθεί.
» Συζητήσαμε ειδικά ζητήματα τα οποία αφορούν την οικονομική συνεργασία και το πώς θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε τη δυνατότητά μας να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις από τη Ρωσία στην Ελλάδα, για το πώς θα βελτιώσουμε όμως, ταυτόχρονα, και την απόδοση των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία, αναγνωρίζοντας πάντα το πλαίσιο και τους περιορισμούς μέσα στους οποίους κινούμαστε.
» Πιστεύω ότι για την Ρωσία η Ελλάδα μπορεί να είναι ένας φερέγγυος και αξιόπιστος εταίρος. Και σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση προτίθεται να κινηθεί και η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον ο ελληνικός λαός την περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του μετά τις επόμενες εκλογές».
- At Davos, AKTOR CEO Urges EU to Move Faster on LNG
- Από την Bundesliga στο McDonald’s: Η δεύτερη ζωή του Αλεξάντερ Νούρι
- Κοντά στην επιστροφή του στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
- Σοφές συμβουλές για να έχουμε θριαμβευτική επιτυχία στην εκπαίδευση του σκύλου μας
- Mια γενιά που δεν φοβάται να διακόψει κάθε επαφή – Το οικογενειακό δράμα των Μπέκαμ με τον γιο τους Μπρούκλιν οδηγεί σε συμπεράσματα
- ΑΑΔΕ: Τα νέα «όπλα» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής – Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες
- Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 25 Ιανουαρίου – Το ωράριο λειτουργίας
- Τι συμβαίνει με τον Γκριεζμάν στην Ατλέτικο – Γιατί θα μείνει εκτός δράσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/john-hernandez-i1TgEOhyH48-unsplash-315x220.jpg)































![Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_golden_world-1-315x220.jpg)



![Ελαιόλαδο: Νέο τοπίο αλλά με αβεβαιότητες – Πώς εξελίσσεται παραγωγή και τιμές [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ελαιολαδο-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442