ΝΔ για Τσακαλώτο: Αξιέπαινο να αναγνωρίζει τα λάθη του
«Η ΝΔ οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως τον υπουργό Οικονομικών . Όχι τόσο για την αυτονόητη πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές, όσο κυρίως για την διαβεβαίωσή του ότι το κόμμα του ως αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημά της ΝΔ για τη μείωση των υψηλότατων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε» σημειώνει η Πειραιώς
«Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο» αναφέρει η ΝΔ σχολιάζοντας τόσο την πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές όσο και το ότι κόμμα του ως αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημα της ΝΔ για τη μείωση των υψηλότατων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε .
«Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Όχι τόσο για την αυτονόητη πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές, όσο κυρίως για την διαβεβαίωσή του ότι το κόμμα του ως αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημά της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των υψηλότατων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε».
Είναι αξιέπαινο, πρόσθεσε η ΝΔ, να αναγνωρίζει κανείς, έστω και καθυστερημένα, τα λάθη του.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 είναι υπερβολικά υψηλός στόχος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και ο ίδιος τα αποδέχθηκε και τα υπέγραψε.
Αν και χαρακτηρίζει «ατυχή περίπτωση» την άνοδο στην εξουσία της ΝΔ λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα άλλαζε τη θέση επειδή στην εξουσία θα ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει, επίσης, για το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων «είναι πιθανό να έρθουν (σ.σ. η ΝΔ) στην εξουσία. Στην ατυχή περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, αν αυτό ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία όσων θα ήθελαν να κάνουν, θα τους στηρίζαμε».
- Καιρός: Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη – Νέο έκτακτο δελτίο
- Μπουντούρης: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένας, ούτε στον πιο άσχημο εφιάλτη μου αυτό που συμβαίνει…»
- Ένα ήπιο κύμα αντίστασης στον Τραμπ έκανε τη εμφάνισή του – Τι μπορεί να πετύχει
- Τζον Γουίκ: Ο Κιάνου Ριβς φέρνει το χάος στο PlayStation – «Χρυσό φαινόμενο»
- Ο Κωστούλας έγινε… Κατσούλας και τα social media «δικάζουν» τον Ντάρεν Φλέτσερ (pics)
- Ιράν: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο τους» – Η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη για συμβιβασμούς στα πυρηνικά αν οι ΗΠΑ συζητήσουν άρση των κυρώσεων
- Τουρκία: Κατέρρευσε το φράγμα Ντιμ στην Αττάλεια – Πλημμύρες και καταστροφές, εκκενώνονται σπίτια
- Κάτω τα χέρια από τον Γιάνη Μαΐστρο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442