Ρ. Δούρου: Τα επεισόδια στο συλλαλητήριο εντάσσονται σε μια φασιστική προσέγγιση
Έχουμε χρέος να σταθούμε στην σωστή πλευρά της ιστορίας
Στα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου αναφέρεται η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.
Συγκεκριμένα, η Ρένα Δούρου αναφέρει: «Ποιος πέφτει από τα σύννεφα; Μήπως δεν ξέρουμε ότι υφίσταται αντισημιτισμός στην Ελλάδα – οι συστηματικές βεβηλώσεις εβραϊκών μνημείων το μαρτυρούν. Μήπως αγνοούμε ότι υπάρχει ένα ρεύμα απόψεων που επιχειρεί να ταυτίσει την Ορθοδοξία, που είναι οικουμενική, με τα εθνικά όρια της Ελλάδας; Γιατί μας ξαφνιάζουν οι εικόνες εκείνων που νοσταλγούν τους ναζί και που έχουν ως πρότυπο τους Έλληνες που, την περίοδο της γερμανικής Κατοχής, συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και με κουκούλες κάρφωναν πατριώτες αντιστασιακούς και τους έστελναν στα εκτελεστικά αποσπάσματα, και που σήμερα κραδαίνοντας λοστούς και σταυρούς, ασχημονούν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη; Εντάσσονται σε μια φασιστική προσέγγιση που θέλει σήμερα να πάρει τη ρεβάνς του χθες. Δυστυχώς, όλα αυτά είναι τόσο πραγματικά όσο και γνωστά, και οργώνουν το κοινωνικό μας ασυνείδητο. Απλά σοκάρουν όταν έρχονται έτσι, ακατέργαστα, σαν χείμαρρος, στο προσκήνιο. Και έχουμε χρέος να σταθούμε στην σωστή πλευρά της ιστορίας».
- Σύνοδος στο Νταβός: Ο Τραμπ προσγειώθηκε στη Ζυρίχη – Διπλωματικός πυρετός ενόψει της ομιλίας του
- Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση του γαλλικού κινηματογράφου και γιατί έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις
- Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς για την 18η αγωνιστική της Super League: Σιδηρόπουλος στο Καραϊσκάκη, Ευαγγέλου στην Τρίπολη
- Mercosur: «Στον πάγο» η συμφωνία – Παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
- Πάνω από τριάντα πόντοι το ύψος του χιονιού στο Μουζάκι-Συστάσεις της Δημοτικής Αρχής στους πολίτες
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος που παρέσυρε και σκότωσε 27χρονη δύο μέρες πριν τον γάμο της




