Ρύζι με πράσινα λαχανικά και λεμόνι
Ένα υγιεινό και χορταστικό πιάτο
Υλικά για 4 μερίδες
5 σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια
½ φλιτζάνι αρακά
½ κιλό φρέσκα αμπελοφάσουλα κομμένα στα 2 ή στα 3
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 φλιτζάνι ρύζι σπυρωτό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές φλούδα λεμονιού κομμένη σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
6 κουταλιές τσάιβς (σχοινόπρασο) ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τον ζωμό λαχανικών και τον διατηρείτε ζεστό. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Οταν μαλακώσουν προσθέτετε τα σπαράγγια, τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια, τον αρακά.
2. Στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε τον ζωμό, τη φλούδα λεμονιού, λίγο αλάτι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 20΄. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα προσθέτετε και το τσάιβς και τον δυόσμο.
3. Οταν είναι έτοιμο, το σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Η έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη έχει πρόβλημα, λένε οι ακαδημαϊκοί: «Είναι ένα χάος»
- «Παραμίλησε» ο κόσμος με την ραμπόνα του Σερκί
- Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του παιδιού που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- Στρεφέτσα: «Κυνηγούσα πολύ αυτό το γκολ – Έτοιμος ο Ολυμπιακός για τον αγώνα με Καϊράτ»
- Χανιά: Θλίψη για τον θάνατο του Κωνσταντάκη Κανάκη, αθλητή μπάσκετ με αμαξίδιο
- Κόντης: «Δεν έχουμε την εικόνα που θέλουμε, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά»


