Πολύ κοντά σε μία επική ανατροπή έφτασε η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού, αλλά στο τέλος ξέμεινε από δυνάμεις και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Challenge Cup. Οι Ερυθρόλευκες επικράτησαν στο κλειστό του Ρέντη με 3-1 της Βολερό και ισοφάρισαν την ήττα του πρώτου παιχνιδιού, αλλά στο χρυσό σετ «λύγισαν» από την κούραση και δεν μπόρεσαν να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Οι παίκτριες του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς έκαναν κατάθεση ψυχής στο τάραφλεξ του Μελίνα Μερκούρη και παραλίγο να φτάσουν σε έναν ακόμα άθλο. Ωστόσο, οι Γαλλίδες στο πιο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης αποδείχθηκαν ψυχραιμότερες, είχαν καθαρό μυαλό και πήραν το εισιτήριο για τους «16». Ο Ολυμπιακός, ο οποίος τις προηγούμενες δύο χρονιές είχε έφτασε στον τελικό, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη και επικεντρώνεται πλέον στις εγχώριες διοργανώσεις.
Στην αρχή του πρώτου σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τον Ολυμπιακό μετά το 16-16 να τρέχει ένα σερί και να προηγείται με 21-18. Οι Ερυθρόλευκες διατήρησαν το προβάδισμα και με 25-20 έκαναν το 1-0. Στο δεύτερο τα δεδομένα άλλαξαν άρδην, με τις φιλοξενούμενες να έχουν το πάνω χέρι καθόλη τη διάρκεια και με 25-16 να κάνουν το 1-1. Στο τρίτο σετ οι Πειραιώτισσες έδειξαν χαρακτήρα και με τον κόσμο στο πλευρό τους έκαναν το 25-23 και το 2-1. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο τέταρτο, με τον Ολυμπιακό να κάνει το 25-21 και το 3-1 στα σετ. Η πρόκριση κρίθηκε στο χρυσό σετ, όπου η ομάδα του Κοβάτσεβιτς προηγήθηκε με 10-9. Σε εκείνο το σημείο, ωστόσο, οι Γαλλίδες εκμεταλλεύτηκαν την κούραση των Ερυθρόλευκων, πήραν συνεχόμενους πόντους και με 15-10 διαμόρφωσαν το τελικό 3-2.
Τεράστιο βήμα παραμονής στη Serie A έκανε η Φιορεντίνα μετά το 4-1 επί της Κρεμονέζε στο «Τζοβάνι Τζίνι». Οι «Βιόλα» ανέβηκαν στην 16η θέση αφήνοντας ζώνη του υποβιβασμού τη σημερινή τους αντίπαλο.
Ο Λούκα Βιλντόζα μίλησε στο «meridiansports» και μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague, ενώ στάθηκε στην σημασία της επιστροφής του Λεσόρ για τον Παναθηναϊκό.