Η ηλεκτρική καλιφορνέζική φίρμα επιβεβαίωσε την παραγωγή του μικρότερου ηλεκτροκίνητου crossover που είχε υποσχεθεί εδώ και αρκετό καιρό ή μάλλον για την ακρίβεια, ότι το υπό εξέλιξη αντίστοιχο πρωτότυπο πήρε έγκριση για να περάσει στην παραγωγή.

Αν και επί του παρόντος η Tesla δεν ανακοινώνει το ακριβές χρονοδιάγραμμα της παραγωγής του, το Model Y, όπως ονομάζεται αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του την άνοιξη του 2019 με την προοπτική να περάσει στην παραγωγή από το 2020 αν και με δεδομένο το πρόσφατο παράδειγμα του Model 3 μάλλον όλα αυτά κάθε άλλο παρά θα πρέπει να θεωρούνται δεσμευτικά.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, εκτός από το δεδομένο αμιγώς ηλεκτροκίνητο χαρακτήρα του, αναμένεται να μιμηθεί το σχεδιαστικό ύφος του μεγαλύτερου Model X, εξαιρώντας ωστόσο εξεζητημένα στοιχεία όπως οι ανοιγόμενες προς τα πάνω πόρτες, προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλά το κόστος κατασκευής και κατ΄επέκταση η τιμή πώλησης.

Αυτή σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναμένεται να βρεθεί στο φάσμα των 45.000 δολαρίων για τη βασική έκδοση, τοποθετώντας το Model Y τιμολογιακά ανάμεσα σε Model 3 και Model S.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά του, αναμένεται να αξιοποιηθεί η ίδια αρχιτεκτονική με το Model 3 σε μια επιμηκυμένη εκδοχή, καθώς και να ακολουθηθεί μια ανάλογη προσέγγιση σε ό,τι αφορά τη διάρθρωση των εκδόσεων η οποία, ως συνήθως, θα βασιστεί στην απόδοση των μπαταριών και την προσφερόμενη αυτονομία η οποία αναμένεται να φτάνει έως και τα 500 χλμ.

Μένει να διαπιστωθεί κατά πόσο ο Elon Musk θα ακολουθήσει την ίδια λογική προώθησης και παραγγελιών με το Model 3 η οποία τον έκανε να χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο του με δεδομένα τα προβλήματα που ανέκυψαν σε σχέση με τους ρυθμούς παραγωγής του τελευταίου.

Πάντως, αν σκοπεύει να κάνει αντίστοιχο θα πρέπει να πρώτα να διασφαλίσει ότι η παραγωγή μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση, λαμβάνοντας υπόψη ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, το Model Y, λόγω κατηγορίας, θα μπορούσε να αποδειχθεί ακόμα πιο δημοφιλές από το Model 3.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο