Κολοκυθόπιτα
Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γραβιέρα με κάποιο λευκό τυρί, όπως μυζήθρα, φέτα ή ανθότυρο.
Υλικά για 4 μερίδες
1 1/2 κιλό κολοκυθάκια
3 αυγά
1 φλ. γραβιέρα, τριμμένη
1/2 φλ. γάλα φρέσκο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 φλ. ρύζι καρολίνα
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
3/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο για το ταψί
τριμμένη φρυγανιά και γραβιέρα για την κρούστα
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τα βάζουμε με λίγο αλάτι στο σουρωτήρι. Τα πιέζουμε με κάτι βαρύ και τα αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά και να βγάλουν τα υγρά τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά, το τυρί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
- Ανακαλείται μη ασφαλές τρόφιμο από τον ΕΦΕΤ
- Τα δεδομένα για τον Ντε Κολό – Το χαμηλό buy out και οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του με τη Βιλερμπάν
- Μαρδοχαίος Φριζής: «Εμπρός!» ήταν το σύνθημά του
- Η Netflix εξαγόρασε το μεγαλύτερο τμήμα της Warner για 72 δισ. δολάρια
- Ακίνητα: Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ – Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο το 2026
- Stoiximan GBL: Ανακοινώθηκε αλλαγή ώρας για έξι αγώνες
