Κοτόπουλο με πατάτες και σάλτσα καρύδας
Αντί για κοτόπουλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαλοπούλα, ψαρονέφρι ή μοσχαράκι.
Υλικά για 4 άτομα
2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κυβάκια
1 γιαούρτι 2% λιπαρά
1/4 φλ. αμύγδαλα, τριμμένα
1/2 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κάρι
1/2 κ.γ. κόλιαντρο, σε σκόνη
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
8 baby πατατούλες, κομμένες στα 4
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 ξυλάκι κανέλας
1 συσκευασία γάλα καρύδας
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με τα αμύγδαλα, την πάπρικα, το κάρι και το κόλιαντρο και τοποθετήστε μέσα το κοτόπουλο, έτσι ώστε να καλύπτεται καλά από το γιαούρτι. Αφήστε το να μαριναριστεί για περίπου 1 ώρα.
Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πατάτες με το κρεμμύδι και το ξυλάκι της κανέλας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του, το γάλα καρύδας και το αλατοπίπερο.
Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για περίπου 20 λεπτά.
- Euroleague: Αποκλειστικό που δεν είναι αποκλειστικό για την Μπασκόνια
- Δύο ελικόπτερα που μετέφεραν ασθενείς φέρεται να συγκρούστηκαν πάνω από το Νιου Τζέρσεϊ [βίντεο]
- Σουρινάμ: Άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τα παιδιά του
- ΚΕΔ: Χάνει και το αβαντάζ των ξένων διαιτητών
- Τα δύο γεγονότα που «σκοτείνιασαν» τα Χριστούγεννα του Καρόλου Ντίκενς
- Σουηδία: Ένας 12χρονος φέρεται να πήγε σε άλλη πόλη για να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου – Σκότωσε έναν 21χρονο
