H Porsche επενδύει σε head-up display επαυξημένης πραγματικότητας
Μια ελβετική εταιρεία ονόματι WayRay η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών μεταξύ των οποίων η Porsche παρουσιάζει το head-up display του μέλλοντος.
H γερμανική φίρμα διερευνά το μέλλον της απεικόνισης πληροφοριών πραγματοποιώντας γενναίες επενδύσεις στην ελβετική εταιρεία WayRay και στα projects επαυξημένης πραγματικότητας τα οποία εξελίσσει ως μια φουτουριστική μετεξέλιξη του head-up display.
Αναλυτικότερα, το project της WayRay έγκειται στην παρουσία ενός συστήματος προβολής «πολύ μικρότερου σε σχέση με οποιοδήποτε χρησιμοποιείται αυτή την στιγμή από την αυτοκινητοβιομηχανία» το οποίο θα προβάλλει στο παρμπρίζ εκτός από τις συνήθεις ζωτικές ενδείξεις ενός head-up display όπως η οδική σήμανση και κατευθυντήριες από το GPS, μια σειρά πληροφοριών και στοιχείων όπως αυτά που έχει στη διάθεσή του κανείς όταν παίζει κάποιο οδηγικό videogame.

Στα στοιχεία που δυνητικά θα εμφανίζονται στο παρμπρίζ συγκαταλέγονται ενδείξεις για την ιδανική αγωνιστική γραμμή, τα ιδανικά σημεία για φρενάρισμα, χρόνοι, ταχύτητες καθώς άλλες ενδείξεις που θα μετατρέπουν τη γυάλινη επιφάνεια σε οθόνη που παραπέμπει στο Forza Motorsport.

Αν και όλα τα παραπάνω είναι λίγο δύσκολο να βρουν εφαρμογή στις καθημερινές μετακινήσεις, το head-up display επαυξημένης πραγματικότητας θα μπορούσε κάλλιστα στον πραγματικό κόσμο να εμφανίζει ενδείξεις για τους ιδανικούς… ελιγμούς στάθμευσης, της θέσης στάθμευσης ή στοιχεία για την ιδανική διαδρομή σε συνεργασία με το σύστημα πλοήγησης.

Σε ό,τι αφορά την πρόοδο του project η WayRay έχει ήδη από το 2012 εξασφαλίσει επενδύσεις ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων από αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Porsche και η Hyundai αλλά και εταιρείες όπως η Kenwood JVC και πλέον, όπως ανακοίνωσε είναι σε θέση να κατασκευάσει το δικό της ολογραφικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του hardware και του software που απαιτείται ενώ, το επόμενο βήμα της είναι η κατασκευή εργοστασίου σε γερμανικό έδαφος.
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα – «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας»
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]
- Βεζένκοφ: «Όταν κερδίζεις τον Παναθηναϊκό παίρνεις έξτρα ώθηση»
- Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2026: Θρίαμβος για τη Συναισθηματική Αξία του Τρίερ – Ηχηρό μήνυμα στον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)








![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)








![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442