Δεν το βάζουν κάτω οι πολίτες στην προσπάθεια τους να ανατρέψουν τη συμφωνία των Πρεσπών, αφού μετά τα συλλαλητήρια της Κυριακής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά και μοτοπορεία έχει προγραμματιστεί, για σήμερα Δευτέρα.

Η μοτοπορεία πρόκειται να ξεκινήσει στις 8 το βράδυ, από το εμπορικό κέντρο «One Salonica» και θα καταλήξει στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, την ίδια ώρα θα βρίσκεται κόσμος που θα διαδηλώνει για τον ίδιο λόγο στην κεντρική είσοδο του λιμανιού.

Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζουμε πως χθες, Κυριακή, σημειώθηκαν επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην Αθήνα η ένταση και τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τα άτομα που δημιούργησαν τα επεισόδια, ενώ προχώρησαν και σε τρεις προσαγωγές, οι οποίοι το πρωί της Δευτέρας παρουσιάστηκαν στον Εισαγγελέα.

Ένταση σημειώθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία Αριστοτέλους, δια μέσου της παραλιακής λεωφόρου Νίκης με προορισμό τον Λευκό Πύργο, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Οι αστυνομικοί είχαν στήσει ένα πρώτο μπλόκο στο ύψος της Αγίας Σοφίας, καθώς την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην πόλη. Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να περάσουν, ωστόσο στο δεύτερο μπλόκο των αστυνομικών, στο ύψος με την οδό Στρατηγού Καλλάρη, προκλήθηκε ένταση και μικροεπεισόδια. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης να διαλύσουν το πλήθος, ενώ κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν αντικείμενα και γυάλινα μπουκάλια.

Γιούχαραν εκπρόσωπο της κυβέρνησης στη Δράμα

Δεν γλίτωσε ούτε στη Δράμα εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στην επέτειο των 105 χρόνων της απελευθέρωσης της Δράμας που τελέστηκε την Κυριακή.

Σύμφωνα με το το voria.gr, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Φλωρεντής έγινε αποδέκτης γιουχαϊσμάτων και αποδοκιμασιών από τους εξοργισμένους πολίτες.

Στη διάρκεια της τελετής, ο ΓΓ αποδοκιμάστηκε κατά την κατάθεση στεφάνου από συγκεντρωμένους που του επιτέθηκαν φραστικά διαμαρτυρόμενοι για την υπογραφή της συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων.