Τον χαβά του ο Ερντογάν για τους έλληνες στρατιωτικούς
Ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να απαντήσει για το αν ο τούρκος πρόεδρος έχει θέσει θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς
Στο τηλεφώνημα που έκανε στον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.
Ο πρωθυπουργός, ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφου, κλήθηκε να απαντήσει για το αν ο τούρκος πρόεδρος έχει θέσει θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα.
«Είναι γνωστές οι απόψεις του κ. Ερντογάν. Εγώ τον πήρα για να τον συγχαρώ και του έθεσα το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών, λέγοντάς του ότι είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει αυτό το αγκάθι στις σχέσεις μας. Τον διαβεβαίωσα ότι είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στις σχέσεις καλής γειτονίας και ότι δεν πρέπει να αναζητά εχθρούς ανάμεσά μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Ερντογάν -συνέχισε ο πρωθυπουργός- «μου είπε ότι έχει το γνωστό πρόβλημα (σ.σ. για τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς), του απάντησα όπως έπρεπε να του απαντήσω. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έκανε απόλυτο παραλληλισμό των δύο θεμάτων, είπε απλώς ότι υπάρχει και αυτό το θέμα στο τραπέζι».
Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι συμφώνησε με τον Ερντογάν να συναντηθούν στην επόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. «Το θετικό είναι ότι ο ίδιος μου είπε ότι είναι ευκαιρία να τα πούμε από κοντά στην επόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Κι ας ελπίσουμε ότι θα είναι εποικοδομητική αυτή η συνάντηση» επισήμανε ο πρωθυπουργός.
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442