Σε σπίτι στην Πεντέλη συνελήφθη, λίγο μετά τις 8 το πρωί, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για τα όσα είχε πει στη Βουλή, καλώντας τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Ο Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε φιλικό του σπίτι στην Πεντέλη και ακολούθησε πειθήνια τους αστυνομικούς , όταν του το ζήτησαν. Μάλιστα, το αυτοκίνητο του βουλευτή που χρησιμοποίησε για τη διαφυγή του, βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το φιλικό σπίτι όπου τον εντόπισε η Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο Μπαρμπαρούσης φέρεται να χρησιμοποίησε χωματόδρομους και παράδρομους της εθνικής οδού από την ορεινή Ναυπακτία για να κατευθυνθεί προς Αθήνα προκειμένου να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που του είχαν στήσει καρτέρι.

Ο βουλευτής  μετά τη σύλληψή του, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και εν συνεχεία οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Σε βάρος του βουλευτή, για τις δηλώσεις του στη Βουλή, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, με βάση την οποία εκδόθηκε και το ένταλμα σύλληψης ενώ ώρες αργότερα ακολούθησε καταδίωξη στην εθνική οδό από αστυνομικούς.

Προτροπή για πραξικόπημα

Υπενθυμίζεται ότι Μπαρμπαρούσης στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, ο βουλευτής προέτρεψε τον στρατό να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Άμυνας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο  Μπαρμπαρούσης με αυτόν τον τρόπο προέτρεψε σε στρατιωτικό πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο