«Viva Momix» με χορό, ακροβατικά και ειδικά εφέ στο Μέγαρο Μουσικής
Η αμερικανική ομάδα χορευτών έρχεται στην Αθήνα από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής
Στο παλμαρέ τους μετρούν πολλές διακρίσεις, η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι το βραβείο Emmy. Έχουν συμμετάσχει στις μεγαλύτερες εκδηλώσεις και φεστιβάλ του κόσμου ενώ η πιο πρόσφατη παρουσίασή τους ήταν στην τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Στη χώρα μας, έχουν έρθει πολλές φορές την τελευταία δεκαετία, εντυπωσιάζοντας με το θέαμα που προσφέρουν επί σκηνής περισσότερους από 200.000 θεατές. Παρ’ όλα αυτά, η νέα τους παράσταση, το «Viva Momix», φιλοδοξεί να κερδίσει όσους δεν έχουν ξαναέρθει σε επαφή με το φαινόμενο Momix και να ικανοποιήσει τους πιστούς ακόλουθούς του.
Η αμερικανική ομάδα χορευτών έρχεται στην Αθήνα από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 210-7282.333, είσοδος 25-65 ευρώ). Αυτή τη φορά έχουν ετοιμάσει μια επετειακή παράσταση για τα 35 χρόνια παρουσίας τους στο χώρο.
Το «Viva Momix» περιλαμβάνει αγαπημένες χορογραφίες από το ρεπερτόριο της ομάδας μεταξύ των οποίων θα είναι και τα νούμερα Botanica, Alchemia, Remix, Opus Cactus, and Lunar Sea. Παράλληλα, το πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνει και φρέσκιες προσθήκες με τη συμβολή τεσσάρων νέων χορογραφιών, οι οποίες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά!
Η επετειακή περίσταση, βρίθει μεταφορών. Ήταν στις 10 Ιουνίου 1980 οπότε ο Μόουζες Πέντλετον, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας, ανέβηκε στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Ιταλίας στο Μιλάνο, για να ερμηνεύσει τις πρώτες χορογραφίες των Momix. Από τον συγκεκριμένο χώρο, ξεκίνησε και η τωρινή περιοδεία των χορευτών, υπογραμμίζοντας την σημασία που έχει για την ομάδα και χτίζοντας μια γέφυρα του τότε με το τώρα.
Πάντα στην καρδιά του θεάματος των Momix βρίσκονται ο χορός, τα ακροβατικά, το θέατρο, το τσίρκο, το βίντεο και τα ειδικά εφέ. Τα στοιχεία δηλαδή που τους κάνουν να ξεχωρίζουν τόσα χρόνια. Προσθέτοντας στις περφόρμανς τους γενναίες δόσεις ψευδαίσθησης, μαγείας και ομορφιάς φτιάχνουν τελικά μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, ευαισθησία, εφευρετικότητα και καλλιτεχνική αρτιότητα.
- Λιτόχωρο: Στην εντατική τουρίστρια μετά από επίθεση αγέλης σκύλων
- Ο Μάικ ΜακΚρίντι των Pearl Jam παρουσιάζει το graphic novel «Farewell to Seasons» μετά από 20 χρόνια δουλειάς
- Τραμπ για Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: «Νομίζω ότι είναι τραυματισμένος αλλά ζωντανός»
- Ιδού η απορία: Sit-ups ή crunches για πιο δυνατούς κοιλιακούς
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της Παρασκευής
- Στις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης η Ελλάδα στη βενζίνη – Δείτε συγκριτικά στοιχεία
- ΠΑΣΟΚ: Το παρασκήνιο της διαγραφής Κωνσταντινόπουλου
- Η επιστροφή του σκότους: Γιατί ο ναζισμός αναβιώνει στον 21ο αιώνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442