Αναστάτωση στην εθνική ομάδα της Γκάνας με πρωταγωνιστη τον Γουακάσο
Άνω-κάτω έχει γίνει το στρατόπεδο της Γκάνας μετά από διαμαρτυρίες των παικτών για τις αμοιβές τους στα φιλικά με Ιαπωνία και Ισλανδία
Το βράδυ της Τετάρτης η ποδοσφαιρική ομάδα της Ιαπωνίας φιλοξένησε την Γκάνα στη Γιοκοχάμα. Ωστόσο το παράξενο ήταν πως στην αποστολή των Γκανέζων υπήρχαν μόλις 17 παίκτες.
Σύμφωνα με το «Guardian», η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γκάνας άλλαξε την αμοιβή των παικτών για τα φιλικά με Ιαπωνία (30/5) και Ισλανδία (7/5) λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για τη Γιοκοχάμα.
Συγκεκριμένα, ενώ το αρχικό ποσό που είχε συμφωνηθεί ανερχόταν στα 5000 δολάρια για κάθε αναμέτρηση, μια μέρα πριν ταξιδέψουν για την Ιαπωνία άνθρωποι της Ομοσπονδίας ανακοίνωσαν πως τελικά θα πάρουν 2000 δολλάρια.
Αυτή η απόφαση «κακοφάνηκε» στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με πρωταγωνιστές τον Μουμπάρακ Γουακάσο και τον Αφριγιέ Ακουά έσπευσαν να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους και να μάθουν γιατί δεν τους ενημέρωσαν νωρίτερα για τη συγκεκριμένη αλλαγή, με το ερώτημα τους να μένει αναπάντητο.
Έτσι, ο Γουακάσο αποφάσισε να μην ακολουθήσει τους συμπατριώτες του στην Ιαπωνία, ενώ ο Ακουά ταξίδεψε καθυστερημένα και έχασε τελικά την αναμέτρηση.
Πλέον μένει να δούμε να θα υπάρξουν κυρώσεις στο πρόσωπο των δύο ποδοσφαιριστών από την Ομοσπονδία, καθώς και το αν θα υπάρξει συνέχεια στις αντιδράσεις των παικτών.
Για την ιστορία η Γκάνα κέρδισε με 2-0, χάρη στα γκολ του Παρτέι στο 9′ και του Εμάνουελ Μπόατενγκ στο 51′.
- Ηράκλειο: Κορυφώνεται η αγωνία για τον 33χρονο γιατρό που αγνοείται από την Κυριακή – Οι τελευταίες μαρτυρίες
- Αγρότες: Όχι στη συνάντηση με Μητσοτάκη – Τι αποφάσισαν στο συντονιστικό
- Παρτιζάν: Επιστρέφει τον Ιανουάριο ο Τζόουνς
- Γρίπη: Επιστρέφουν οι μάσκες στη Βρετανία μετά από ρεκόρ νοσηλειών – Καμπανάκι επιστημόνων
- Φοινικούντα: «Από το 2024 ήταν στημένο το σχέδιο της δολοφονίας» – Αποκαλύψεις από την ανιψιά του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ
- Γιατί ο Ολλανδός David Vunk θα τρώει και θα πίνει μαργαρίτα την Κυριακή στα Εξάρχεια;
