
Επικοινωνία Τραμπ με Μουν για την σύνοδο ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να «εργαστούν στενά» για την επιτυχία της ιστορικής συνόδου της 12ης Ιουνίου στη Σιγκαπούρη μεταξύ του Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ- Ουν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του Μουν Τζε- Ιν συμφώνησαν σήμερα στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας να εργαστούν από κοινού για την επιτυχία της επικείμενης συνόδου μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Πιονγκγιάνγκ, παρά τις απειλές της Βόρειας Κορέας να την ακυρώσει.
Έπειτα από μήνες διπλωματικών επαφών και αποκλιμάκωσης της έντασης η Πιονγκγιάνγκ έκανε την Τετάρτη στροφή 180 μοιρών κάνοντας λόγο για ενδεχόμενη ακύρωση της πολυαναμενόμενης συνόδου τον Ιούνιο.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας μάλιστα, ο Κιμ Κίε Γκουάν, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι αναγκάζουν τη Βόρεια Κορέα «να αποκηρύξει μονομερώς τα πυρηνικά της». Η Πιονγκγιάνγκ ακύρωσε αυτή την εβδομάδα τις συνομιλίες που ήταν προγραμματισμένες με τη Σεούλ για να διαμαρτυρηθεί για τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ- Νότιας Κορέας.
Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα Τραμπ και Μουν αναφέρθηκαν στις «τελευταίες ενέργειες της Βόρειας Κορέας», σύμφωνα με ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής προεδρίας.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να «εργαστούν στενά» για την επιτυχία της ιστορικής συνόδου της 12ης Ιουνίου στη Σιγκαπούρη μεταξύ του Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ- Ουν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του την Τρίτη στην Ουάσινγκτον.
- Βαθμολογία Euroleague: Νίκησαν Ζαλγκίρις, Ερυθρός Αστέρας, έχασε έδαφος ο Παναθηναϊκός
- Euroleague: Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής – Ολα τα δεδομένα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
- Κυκλοφόρησαν τα πρώτα σχέδια της «Αψίδας του Τραμπ» ή αλλιώς «Αψίδα της Ανεξαρτησίας»
- Άουγκσμπουργκ – Χόφενχαϊμ 2-2: Ματσάρα χωρίς νικητή
- Ρεάλ Μαδρίτης – Χιρόνα 1-1: Γκέλαρε και έμεινε στο -6 από την Μπαρτσελόνα
- Γουέστ Χαμ – Γουλβς 4-0: Δύο γκολ ο Μαυροπάνος, βήμα σωτηρίας για τα «σφυριά»



