Κουτσούμπας για ΠΓΔΜ: Το όνομα πρέπει να έχει αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό δια τηλεφώνου για τις τελευταίες εξελίξεις στο ονοματολογικό της γείτονος χώρας
Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, για να τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας «επανέλαβε στον πρωθυπουργό τη θέση του κόμματος για την αποτροπή της ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε συμφωνία προϋποθέτει τη συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα προκειμένου να απαλειφθούν όλα τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και ότι το όνομα πρέπει να έχει αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό, κάτι το οποίο δεν εξασφαλίζει η νέα πρόταση «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν»».
Ο Σπυρίδων Περεσιάδης (1854–1918) ήταν σημαντικός Έλληνας θεατρικός συγγραφέας της ύστερης περιόδου του 19ου αιώνα, γνωστός για την ικανότητά του να συνδυάζει την ηθογραφία με τον λυρισμό, όπως στο έργο «Ο Μαγεμένος Βοσκός».