Αρκετές δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι αυξάνεται (σε κάποιες ακόμα και στο 45%-50%) το ποσοστό των Βρετανών που θέλουν μια δεύτερη ψηφοφορία για την έξοδο από την ΕΕ

Θα μπορούσαν οι Βρετανοί να ξαναψηφίσουν για το Brexit; Το ερώτημα ακούγεται όλο και πιο δυνατά, με πολιτικούς, αναλυτές και δημοσιεύματα να αναρωτιούνται κατά πόσο μπορεί να ανατραπεί η λαϊκή ετυμηγορία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι δεν μπορεί να γίνει ανατροπή του Brexit, εκτός αν υπάρξει προηγουμένως μια τεράστια αλλαγή στη βρετανική κοινή γνώμη, όπως για παράδειγμα ύστερα από ένα νέο δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου θα είναι αυτή τη φορά υπέρ της παραμονής. Ακόμα όμως και σε αυτό το θεωρητικό σενάριο, τα επόμενα βήματα δεν είναι καθόλου ξεκάθαρα.

Κάποιοι, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, είναι αισιόδοξοι ότι κάτι έχει αλλάξει και ότι η βρετανική κοινή γνώμη μπορεί να μεταπειστεί. Το Brexit δεν είναι αναπότρεπτο, λένε – ιδίως αν η τελική συμφωνία που θα φέρει η Τερέζα Μέι κριθεί αρνητικά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr