Ερντογάν: Η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη
Προς έκπληξη όλων, ο τούρκος πρόεδρος άφησε πίσω του τις απειλές πολέμου, τονίζοντας ότι επιθυμεί ειρηνικές σχέσεις με την Ελλάδα. Ζήτησε την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών
Εντελώς αντίθετη θέση, σε σχέση με όσα μέχρι τώρα υποστήριζε, διατύπωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις σχέσεις που θέλει να έχει η χώρα του με την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ερντογάν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV της Τουρκίας υποστήριξε την ανάγκη ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών, αφήνοντας πίσω του τη ρητορική πολέμου που εφάρμοζε μέχρι τώρα.
«Τώρα θέλουμε ειρήνη… Η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη», υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί άλλες εντάσεις μεταξύ των γειτονικών χωρών.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε θετικά και για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον έλληνα πρόεδρο».
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί και στην υπόθεση των οκτώ τούρκων αξιωματικών, που κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα, και κρατούνται στην Ελλάδα.
«Πρέπει να μας τους επιστρέψουν» είπε ο τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «γκιουλενιστές». «Πρέπει να ερωτηθεί η Ελλάδα τι κάνει γι’ αυτό […] Δεν θέλουμε να ταράξουμε τα νερά, δεν κάνουμε τέτοια προσπάθεια» συμπλήρωσε.
Διαβάστε ακόμα:
Ερντογάν: Οι ΗΠΑ να προσέχουν τις πράξεις τους αν θέλουν πίσω τον πάστορα Μπράνσον
- Παλλήνη: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο 49χρονου – Τα στοιχεία που προκαλούν ερωτήματα
- Ένα βήμα πριν την καταστροφή: Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κατέληξε σε εκεχειρία με τον Τραμπ
- Στην Ισπανία ο ΠΑΟΚ – Μεγάλη «μάχη» με τη Μούρθια για την πρόκριση στους τελικούς του FIBA Europe Cup
- Οι «Άγγελοι του Τσάρλι» ξανασυναντιούνται – 50 χρόνια μετά, η κοινή μάχη με τον καρκίνο και ο φεμινισμός
- Ασυμβίβαστο μεταξύ της «κανονικότητας» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του «μένουμε Ευρώπη»
- Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Τρεις αποδεδειγμένοι τρόποι που το Μαστιχόνερο διευκολύνει την καθημερινότητα
- Αυτοί που ρυπαίνουν περισσότερο είναι οι κερδισμένοι του πολέμου στο Ιράν
- Social media: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την απαγόρευση της χρήσης από ανήλικους κάτω των 15 ετών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442