Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε άνετα του ουραγού Πλατανιά με 4-0 χάρη στα τέρματα των Μανιά (12΄), Τόνσο (55΄, 83΄), Δουβίκα (77΄), στην τελευταία συνάντηση της 26ης αγωνιστικής και έφτασε την Ξάνθη στην πέμπτη θέση, ελπίζοντας πλέον βάσιμα σε ευρωπαϊκή έξοδο.
Οι Αρκάδες πίεσαν από το ξεκίνημα τον αντίπαλό τους και η προσπάθεια απέφερε καρπούς αρκετά νωρίς. Συγκεκριμένα, στο 12ο λεπτό ο Μαντιντά βρήκε τον Μανιά στην περιοχή και ο επιθετικός του Αστέρα άνοιξε το σκορ με γυριστό σουτ ανάμεσα σε Ντικαμονά και Μαλσά, σημειώνοντας το ένατο εφετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα, όντας ο πρώτος Έλληνας σκόρερ στην κατάταξη των «κανονιέρηδων» του ελληνικού πρωταθλήματος.
Μετά το 1-0 ο Αστέρας συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό, απέναντι σε μια ομάδα με αρκετά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία, αλλά και χωρίς κίνητρο.
Στο 26΄ ένα σουτ του Τσιλιανίδη λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 35΄, από πάσα του Τόνσο στον Μανιά εκείνος σούταρε αδύναμα μέσα από την περιοχή, χάνοντας μια πολύ καλή ευκαιρία.
Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Αστέρας διπλασίασε, όταν σε σέντρα του Κώτσιρα από αριστερά ο Τόνσο, με ωραία κεφαλιά μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κλιάιτς για το 2-0.
Κάπου ο ρυθμός έπεσε, για να ξαναπάρει «φωτιά» το αρκαδικό συγκρότημα στο τελευταίο τέταρτο, με τον Δουβίκα να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 77΄ και τον Τόνσο να διαμορφώνει το τελικό 4-0 στο 83ο λεπτό.
Κώστας Σλούκας και Κέντρικ Ναν είναι είναι δύο κομβικοί παίκτες για τον Παναθηναϊκό. Τα δεδομένα αναφορικά με το αν θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα τους στο δύσκολο παιχνίδι με τη Φενέρ.
Με πρωταγωνιστή τον Μάλεν που σημείωσε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Ρόμα νίκησε με σκορ 2-0 τη φορμαρισμένη Κάλιαρι και «έπιασε» τη Γιουβέντους στην τέταρτη θέση, στους 46 βαθμούς.
Λίγες ημέρες μετά την ήττα του στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν 2026 από τον Κάρλος Αλακαράθ ο Νόβακ Τζόκοβιτς ταξίδεψε στην Ιταλία προκειμένου να απολαύσει λίγη από τη δράση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στο Μιλάνο και την Κορτίνα. Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών κατά πολλούς, επέλεξε να παρακολουθήσει καλλιτεχνικό […]