Επικίνδυνες αερολογίες
Η νέα διαμάχη της κυβέρνησης και όσων «τσιμπάνε» στην δήθεν προοδευτική της οργή για την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε αντιστυνταγματικός ο νόμος Φίλη για τα Θρησκευτικά στα σχολεία, αναδεικνύει ένα από τα βασικά προβλήματα της χώρας: οι συζητήσεις είναι εκτός θέματος και μάλιστα σε επικίνδυνο βαθμό.
Η νέα διαμάχη της κυβέρνησης και όσων «τσιμπάνε» στην δήθεν προοδευτική της οργή για την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε αντιστυνταγματικός ο νόμος Φίλη για τα Θρησκευτικά στα σχολεία, αναδεικνύει ένα από τα βασικά προβλήματα της χώρας: οι συζητήσεις είναι εκτός θέματος και μάλιστα σε επικίνδυνο βαθμό.
Πολιτειακοί παράγοντες μιλούν για αναχρονισμό και σκοταδισμό, ο πρώην υπουργός αναρωτιέται αν είναι δυνατόν το Σύνταγμα να μνημονεύει την Αγία Τριάδα στην επικεφαλίδα του.
Το θέμα όμως είναι άλλο και πολύ απλό.
Το Σύνταγμα είναι αυτό που είναι και όσο δεν αλλάζει, η νομοθετική εξουσία είναι υποχρεωμένη να νομοθετεί με τρόπο συμβατό προς τις διατάξεις του. Αυτό εξετάζει και κρίνει το ΣτΕ, σε αυτήν όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις.
Το αν δεν μας αρέσει το Σύνταγμα είναι ένα άλλο κεφάλαιο.
Όσο δεν το σέβονται αυτό εκπρόσωποι της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, το μόνο που κατορθώνουν είναι να βαθαίνουν και να εντείνουν την σύγχυση των πολιτών. Και επιπλέον να καλλιεργούν συμπεριφορές και στάσεις αντιδημοκρατικές σε τελική ανάλυση.
Πέραν όλων αυτών, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, αναδεικνύεται όμως και η απέραντη υποκρισία της πολιτικής ηγεσίας της κυβέρνησης. Ενώ ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη δήθεν να συγκρουστεί με την «σκοταδιστική» Εκκλησία, ο Πρωθυπουργός διαφημίζει την κατά τα άλλα «πολύ καλή προσωπική του σχέση» με τον Αρχιεπίσκοπο, με τον οποίο συναντιέται (κατά κανόνα νύχτα) και τα λένε.
in.gr
- Ευρωπαϊκά μήλα μολυσμένα με κοκτέιλ φυτοφαρμάκων
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ
- Όταν ο χρόνος σταματά: Τα συγκλονιστικά βίντεο από την τραγωδία της Θύρας 7
- Ιταλία: Το Κάπρι επιβάλλει κανόνες στα γκρουπ των τουριστών από το επόμενο καλοκαίρι
- 08/02/1981: 45 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7 (vids+pics)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]
- Φιορεντίνα – Τορίνο 2-2: «Ψυχρολουσία» για τους «βιόλα» στις καθυστερήσεις!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442