Τραγική έλλειψη προσωπικού στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα»
Στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», καθώς λόγω της έλλειψης προσωπικού αναγκάζονται να εργάζονται διπλοβάρδιες και χωρίς ρεπό, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζομένων στη δομή.
Στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», καθώς λόγω της έλλειψης προσωπικού αναγκάζονται να εργάζονται διπλοβάρδιες και χωρίς ρεπό, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζομένων στη δομή.
Σε έγγραφη καταγγελία που κοινοποιείται προς όλους τους συναρμόδιους φορείς, το Σωματείο Εργαζομένων Παραρτήματος ΠΠΑ «Η Μητέρα» αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η έλλειψη προσωπικού είναι τραγική. Τα φιλοξενούμενα παιδιά στο Κέντρο μας αλλά και στις Ανάδοχες (οικογένειες) παρακολουθούνται από μία παιδίατρο εδώ και τρία χρόνια, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί είναι ελάχιστοι, οι Παιδοκόμοι και οι Φροντιστές επίσης και πλέον μια βρεφονηπιοκόμπος εργάζεται στη βάρδια με 12-13 βρέφη και μικρά παιδιά».
Οι εργαζόμενοι αφήνουν να εννοηθεί ότι η υποστελέχωση εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια των παιδιών και συνεπάγεται επιπτώσεις στη νοητική, ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίησή τους. Επίσης, τονίζουν την επιβάρυνση που υφίστανται οι εργαζόμενοι στην υγεία τους και επιρρίπτουν αποκλειστικά την ευθύνη στη διοίκηση του Κέντρου.
Το Σωματείο ζητά την άμεση κάλυψη της αναλογίας παιδιά-βρεφονηπιοκόμων, αλλά και να προχωρήσει η πρόσληψη προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες και τέλος να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που εργάζονται ήδη στο Κέντρο, δεδομένου ότι «καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ».
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Τι συμβαίνει όταν ποντίκια εργαστηρίου απελευθερώνονται στο λιβάδι
- Οικονομία: Από τους Baby Boomers στην Gen Z – Πώς επενδύει τα χρήματά της η κάθε γενιά
- Capital-Executive Ship Management: Στρατηγική συνεργασία SPV Axis Maritime
- Τα επεισόδια μετά τη συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν ως διαδηλώσεις στο Ιράν – Απίστευτη γκάφα στο δελτίο της ΕΡΤ
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον θάνατο εννέα βρεφών σε νοσοκομείο της Σιβηρίας
- Ελεύθερος σκοπευτής εκτέλεσε πρώην πρόεδρο της Αζαξιό
- Αγρότες: Στις 15:00 η συνάντηση Μητσοτάκη – «προθύμων», θολό αν και ποιους εκπροσωπούν – Συνεδριάζει αύριο για κλιμάκωση η Πανελλαδική Επιτροπή
- Καταδίκη από τον Δήμο Αγρινίου του βανδαλισμού στο τζάμι που περιστοιχίζει τους Κίονες της Μητρόπολης Αγρινίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442