Βρετανία: Επιθυμία για μεταβατική φάση περίπου δύο ετών για το Brexit
Η Βρετανία συνεχίζει να επιθυμεί μια μεταβατική φάση περίπου δύο ετών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική της κυβέρνησης για το Brexit.
Η Βρετανία συνεχίζει να επιθυμεί μια μεταβατική φάση περίπου δύο ετών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική της κυβέρνησης για το Brexit.
Η ΕΕ έχει ανακοινώσει ότι θέλει η μεταβατική φάση του Brexit να μην διαρκέσει πέραν της 31ης Δεκεμβρίου, ημερομηνία η οποία θα συμπέσει με τη λήξη του τρέχοντος επταετούς δημοσιονομικού κύκλου της ΕΕ.
«Η ΕΕ θέλει μια μεταβατική περίοδο 21 μηνών, θέλουμε μια περίοδο περίπου 24 μηνών», δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει στο παρελθόν αποκλείσει το ενδεχόμενο η μεταβατική φάση να παραταθεί πέραν της διετούς περιόδου.
Νωρίτερα, το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο κυβερνητικό έγγραφο, ανέφερε ότι η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξετάσει την πιθανότητα μιας μεγαλύτερης μεταβατικής περιόδου για το Brexit, υποδηλώνοντας ότι μια τέτοια περίοδος θα πρέπει να διαρκέσει όσο χρειάζεται για να συμφωνηθεί μια νέα σχέση.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions