Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο
Αφού αντισταθμίστηκε η κατάσταση στις αγορές άνοιξε σήμερα το βιβλίο προσφορών για το νέο 7ετες ομόλογο με την «καθοδήγηση» (guidance) να διαμορφώνεται σύμφωνα με το Reuters στο 3,75%.
Αφού αντισταθμίστηκε η κατάσταση στις αγορές άνοιξε σήμερα το βιβλίο προσφορών για το νέο 7ετες ομόλογο με την «καθοδήγηση» (guidance) να διαμορφώνεται σύμφωνα με το Reuters στο 3,75%.
Η έκδοση αρχικά αναμένονταν στις αρχές της εβδομάδας ωστόσο το sell off στις διεθνείς αγορές οδήγησε στη μικρή καθυστέρηση που κρίθηκε αναγκαία για να εκτιμηθούν τα νέα δεδομένα. Πρακτικά δηλαδή ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) περίμενε να ηρεμήσει το κλίμα στις αγορές για να προχωρήσει στην έκδοση.
Από το νέο ομόλογο η κυβέρνηση θα αντλήσει το 3 δισ. ευρώ με σκοπό να χτιστεί ένα μαξιλάρι ασφαλείας των 19-20 δισ. ευρώ έως το καλοκαίρι. Το κόστος δανεισμού αναμένεται από αναλυτές, πάνω από 3% και σύμφωνα με ορισμένες πηγές δεν αποκλείεται να προσεγγίσει και το 3,5% Κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης, έχουν αναλάβει Barclays, BNP Paribas, Citi, JP Morgan και Nomura.
Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στο ΦΕΚ, η έκδοση θα είναι κοινοπρακτική, σταθερού επιτοκίου, όπως αυτό θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών, διάρκειας 7 ετών. Η ονομαστική αξία των ομολόγων θα είναι 1.000 ευρώ και κατά την ημερομηνία έκδοσής τους θα διατεθούν στην τιμή διάθεσης που θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών.
Για την έκδοση θα δοθεί προμήθεια έως 3 εκατ. ευρώ, η οποία θα παρακρατηθεί από τις προσόδους της έκδοσης. Το ελληνικό Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να αυξάνει το ποσό της έκδοσης, εκδίδοντας ομόλογα της ίδιας έκδοσης με δημοπρασία, κοινοπραξία ή όποιο τρόπο διάθεσης επιθυμεί. Τα ομόλογα είναι διαπραγματεύσιμα στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά τίτλων (ΗΔΑΤ) και στη διατραπεζική αγορά.
Πρόκειται για τη μία από τις τρεις εκδόσεις τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση στο διάστημα από τώρα και την ολοκλήρωση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής τον ερχόμενο Αύγουστο.
Διαβάστε επίσης:
in.gr
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ο Μπόρζες αποθέωσε τον Ιωαννίδη μετά από το Μπενφίκα – Σπόρτινγκ
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442