Κατρούγκαλος για ΠΓΔΜ: Δεν έχει δοθεί τίποτα
«Τίποτα δεν έχει δοθεί και δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται και να διαστρέφονται δηλώσεις αξιωματούχων, όπως του κ. Νίμιτς ή άλλων εκπροσώπων της άλλης πλευράς» τόνισε με αφορμή τις εξελίξεις για την ΠΓΔΜ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας στη Βουλή.
«Τίποτα δεν έχει δοθεί και δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται και να
διαστρέφονται δηλώσεις αξιωματούχων, όπως του κ. Νίμιτς ή άλλων
εκπροσώπων της άλλης πλευράς» τόνισε με αφορμή τις εξελίξεις για την
ΠΓΔΜ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στη διάρκεια
ενημέρωσης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας στη Βουλή.
«Η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή. Παρέχει παράθυρο ευκαιρίας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένο το αποτέλεσμά της και πολύ λιγότερο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα αποτέλεσμα. Όταν υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος, προφανώς θα ενημερωθεί η Βουλή και προφανώς και πάνω από όλα ο ελληνικός λαός» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.
Πρόσθεσε λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να μιλάει για μυστική διπλωματία, όταν οι στόχοι της διαπραγμάτευσης έχουν γίνει εντελώς ξεκάθαροι από την αρχή. «Δηλαδή, να βρεθεί μια λύση για το όνομα που δεν θα του επιτρέπει να είναι όχημα αλυτρωτισμού και να εξαλειφθούν και όλα τα στοιχεία αλυτρωτισμού από την πολιτική της γειτονικής χώρας, προς όφελος και των δύο χωρών, προς όφελος της σταθερότητας και της καλής γειτονίας στην περιοχή» δήλωσε για τη διαπραγμάτευση για την ονομασία της ΠΓΔΜ.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κυριάκος Βελόπουλος: Εθνικό παραλήρημα σε ζωντανή μετάδοση – Κολωνός, PSI, Tρόικα, Έπσταϊν και η Lady Gaga σε ρόλο έκπληξη
- Davis Cup: Έτοιμη η Εθνική για το tie με το Μεξικό – Το πρόγραμμα των αγώνων
- Οι διπλωματικές απαντήσεις είναι passé, γι’αυτό και ο Μαρκ Ράφαλο λέει στον Κέβιν Ο’Λίρι να «το βουλώσει»
- Μπλοκάκια: Πώς θα φορολογηθούν φέτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες
- Έρικ Λάμπρεχτς: Ο ελίτ διαιτητής του ντέρμπι στο Βέλγιο έχει λιγότερα ματς από τον VAR και τον AVAR!
- Καρδιοχειρούργος στο «Ιπποκράτειο» ζητούσε «φακελάκια» έως και 5.000 ευρώ
- ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβλημένη η παραίτηση Παναγόπουλου μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση
- Ο Ίαν ΜακΚέλεν καταγγέλλει τον ρατσισμό με έναν συγκλονιστικό μονόλογο Σαίξπηρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442