Ζάεβ: Δε μας θεωρώ μοναδικούς κληρονόμους του Μ. Αλεξάνδρου
Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί μια λύση για το όνομα της πΓΔΜ και έτοιμος να παραιτηθεί από το να θεωρεί την χώρα του τον μοναδικό κληρονόμο του Μ.Αλεξάνδρου, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεβ.
Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί μια λύση για το όνομα της πΓΔΜ και έτοιμος να
παραιτηθεί από το να θεωρεί την χώρα του τον μοναδικό κληρονόμο του
Μ.Αλεξάνδρου, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεβ.
Μιλώντας στην τηλεόραση «Τέλμα» των Σκοπίων, τόνισε πως «μόνο μέσω αμοιβαίας προσπάθειας θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην εξεύρεση λύσης».Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ δήλωσε πως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης κατά την οποία συναντήθηκε ο Μάθιου Νιμιτς με τους διαπραγματευτές, δεν υπάρχει πρόταση. Ωστόσο δεν θέλησε να σχολιάσει τις διαπραγματεύσεις για να μην διακινδυνεύσει την επιτυχία της διαδικασίας.
Δήλωσε πάντως αισιόδοξος τόσο λόγω της προετοιμασίας από πλευράς της κυβέρνησής του, από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργός όσο από αυτό που αισθάνεται «σαν προθυμία εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και από τις συναντήσεις με τον Ν. Κοτζιά αλλά και από τη συζήτηση που είχα με τον Αλ. Τσίπρα και τους κυβερνητικούς πολιτικούς γενικά στην Ελλάδα».
«Παραιτούμαι από το να θεωρώ τη χώρα μου τον μοναδικό κληρονόμο του Μ.Αλέξάνδρου»
«Εάν η κυβέρνηση παραιτηθεί από το δικαίωμα να είναι ο μόνος κληρονόμος του Μ. Αλεξάνδρου , υπάρχει πιθανότητα να λυθεί το θέμα, είχε πει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας», ανέφερε ο Ζάεβ στη συνέντευξη και υπογράμμισε πως «εγώ εκ μέρους της κυβέρνησης παραιτούμαι από το να θεωρώ την «Μακεδονία» τον μοναδικό κληρονόμο του Μ.Αλεξάνδρου , που έφθασε στην Ινδία , στην Περσία…».
Πιστεύουμε στις προοπτικές και στο μέλλον
«Η ιστορία ανήκει επίσης σε μας , πιθανόν ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας ανήκει επίσης στην Ελλάδα , μέρος της στη Βουλγαρία και σε πολλές άλλες χώρες. Αγωνίζομαι για την ευημερία των πολιτών μου και είμαι πεπεισμένος ότι θα βρούμε λύση. Οι πολίτες θα μας ανταμείψουν για το κουράγιο , επειδή πιστεύουμε στις προοπτικές και στο μέλλον παρά να δειλιάσουμε και να μένουμε κολλημένοι στο παρελθόν. Η ώρα τέτοιου είδους πατριωτισμού με τη διατήρηση των δικών μας ιστοριών και παρόμοιων θεμάτων πέρασε. Όλος ο κόσμος προχωράει μπροστά με μεγάλη ταχύτητα, εξασφαλίζοντας προοπτική και μέλλον στους λαούς του» είπε ο Ζάεβ.
«Ο,τι θα κάνουμε θα διέπεται από διαφάνεια. Στο τέλος ελπίζω ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί στο δημοψήφισμα μεταξύ των πολιτών. Ας διατηρήσουμε την προσοχή μας και τις επιφυλάξεις μας ώστε η διαδικασία να στεφθεί με επιτυχία», ανέφερε ο Ζάεβ .
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ελεγχόμενη έκρηξη σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)





















![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442