Εικόνες καταστροφής στην Αιτωλοακαρνανία
Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στην Αιτωλοακαρνανία που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από την κακοκαιρία των δύο τελευταίων ημερών. Στην περιοχή θα μεταβεί σήμερα, Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης για να ενημερωθεί και να επιβλέψει τις διαδικασίες.
Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στην Αιτωλοακαρνανία που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από την κακοκαιρία των δύο τελευταίων ημερών.
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα το 1ο δημοτικό σχολείο Κατοχής, το νηπιαγωγείο Κατοχής και το 1ο νηπιαγωγείο Νεοχωρίου, ενώ λόγω των ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν από κλιμάκια μηχανικών δεν θα λειτουργήσουν, το το δημοτικό σχολείο Ελληνικών, το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Κεφαλοβρύσου, το δημοτικό σχολείο Χαλικίου και το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χρυσοβεργίου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας έχουν κηρυχθεί οι δήμοι Αγρινίου και Μεσολογγίου, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών.
Στην περιοχή θα μεταβεί σήμερα, Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης για να επιβλέψει τις διαδικασίες. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα και τους Δημάρχους του νομού, προκειμένου να ενημερωθεί για την συνολική κατάσταση στην περιοχή και τις ανάγκες που έχουν ανακύψει.

Από την κακοκαιρία και τις έντονες βροχοπτώσεις, έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές στις περιοχές του Αιτωλικού, του Χρυσοβεργίου, των Φραγκουλέικων και των Οινιαδών.

Ειδικότερα, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε οδικό δίκτυο, υποδομές, κατοικίες, αποθήκες, ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες, ενώ σοβαρά προβλήματα καταγράφονται, λόγω της συνεχιζόμενης έντονης βροχόπτωσης, στο Ευηνοχώρι και σε ορεινές κοινότητες, όπως τα Ελληνικά, Μούσουρα, Ρέτσινα, Κουδούνι, Άγιος Γεώργιος και Κουτσοχέρι.

Παράλληλα, λειτουργεί στο Αγρίνιο γραφείο για την παραλαβή αιτημάτων από πολίτες που αφορούν καταγραφές ζημιών. Ακόμη, από σήμερα έχει ξεκινήσει στο δημαρχείο Μεσολογγίου η παραλαβή αιτήσεων καταγραφής ζημιών πρώτης κατοικίας και επιχειρήσεων πολιτών που επλήγησαν από το κύμα κακοκαιρίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)














































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442