
ΕΑΕ: Από το υπουργείο Υγείας η διάθεση των χρημάτων του αντικαρκινικού εράνου
Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη διάθεση των χρημάτων που συγκεντρώνονται από το πανελλήνιο αντικαρκινικό έρανο προχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ που διατέθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη διάθεση των χρημάτων που συγκεντρώνονται από το πανελλήνιο αντικαρκινικό έρανο προχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ που διατέθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σύμφωνα με τον κ. Φιλόπουλο, «η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία διεξάγει τον Πανελλήνιο Αντικαρκινικό Έρανο ετησίως κατόπιν εγκρίσεως-εντολής του Υπουργείου Υγείας. Από τους τρεις πανελλήνιους εράνους που διεξάγονται στη χώρα μας (Αρχιεπισκοπής, Ε.Ε.Σ. και Αντικαρκινικός) η ΕΑΕ είναι ο μόνος φορέας που δεν καρπούται το προϊόν του εράνου που διεξάγει. Το προϊόν του εράνου, όπως προβλέπεται, κατατίθεται στη Εθνική Τράπεζα σε λογαριασμό με τον τίτλο “Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Έρανος” και η διάθεση του γίνεται από το Υπουργείο Υγείας. Η ΕΑΕ ουδεμία αρμοδιότητα είχε και έχει ως προς τη διάθεση του προϊόντος του εράνου. Αυτή ανήκε και ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο Υπουργείο Υγείας το οποίο διαθέτει το προϊόν για τον αντικαρκινικό αγώνα στη χώρα μας π.χ. για να καλύψει ανάγκες των ογκολογικών νοσοκομείων».
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Μαΐου κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή
- Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο στο Θησείο, φωνάζουν συνθήματα πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ (vid)
- «Πυρ ομαδόν» κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου – «Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442