Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής
Είναι γνωστό πως η διατροφή διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην προστασία της υγείας και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σχετική επιδείνωση των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων. Το συγκεκριμένο φαινόμενο επιφέρει ως αποτέλεσμα την έξαρση των κρουσμάτων διαφόρων χρόνιων διατροφοεξαρτώμενων εκφυλιστικών νοσημάτων.
Είναι γνωστό πωςη διατροφή διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην προστασία της υγείαςκαι δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σχετική επιδείνωση των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων. Το συγκεκριμένο φαινόμενο επιφέρει ως αποτέλεσμα την έξαρση των κρουσμάτων διαφόρων χρόνιων διατροφοεξαρτώμενων εκφυλιστικών νοσημάτων.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, η Επιστημονική Ομάδα Λόγω Διατροφής και η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρείαπιστές στο ετήσιο ραντεβού τους εδώ και 11 χρόνια, διοργανώνουν ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση, με κεντρικό σύνθημα:«Βελτιώνω τη διατροφή μου… Θωρακίζω τον οργανισμό μου!», στον πεζόδρομο της οδού Δραγάτσηπλησίον του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Στο παλίσιο της εκδήλωσης θα υπάρχει επιστημονική ενημέρωση, υπολογισμός του ατομικού Δείκτη Μάζας Σώματος, Λιπομέτρηση, διανομή ενημερωτικών διατροφικών εκδόσεων και προϊοντικών δειγμάτων – εντύπων.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Γιώργος Γαβρίλης, και εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά, ενώ θα μιλήσουν o διατροφολόγος Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης, η Έλλη Σπυροπούλου, δημοσιογράφος/πρόεδρος της ΑΜΚΕ «ΜΑΧΗ για τα αυτοάνοσα νοσήματα» και η παρουσιάστρια Έλλη Παπαγγελή.
health.in.gr
- Συνταγή: Φρουτάλια
- Βροχές και αφρικανική σκόνη σήμερα
- Οι τροφές που τα βάζουν με το φούσκωμα
- Δύο οι διορισμοί του Μακάριου Λαζαρίδη στο Δημόσιο ως απόφοιτος Πανεπιστημίου, με πτυχίο από κολλέγιο «μαϊμού»
- Γιατί τα έργα της Φρίντα Κάλο δεν πρέπει να φύγουν από το Μεξικό
- Το ένα πράγμα που δεν κάνεις μετά το πρώτο ραντεβού
- Ενεργειακή κρίση: Η ΕΕ σκέπτεται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Μαίρη Κατράντζου και Ιζαμπέλα Ροσελίνι δημιουργούν αντικείμενα-φετίχ του στυλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442