Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δεν ζητά νέα μέτρα, επιμένει στην ελάφρυνση χρέους
Η Ελλάδα έχει κάνει πολλή δουλειά και οι Έλληνες κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες και είναι πολύ εντυπωσιακό, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ξεκαθάρισε ότι το Ταμείο δεν ζητά νέα μέτρα, αλλά την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν και κάλεσε εκ νέου τους ευρωπαίους να προχωρήσουν το θέμα της ελάφρυνσης χρέους.
Η Ελλάδα έχει κάνει πολλή δουλειά και οι Έλληνες κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Είναι πολύ εντυπωσιακό», πρόσθεσε.
Η Λαγκάρντ είπε ότι το Ταμείο δεν ζητά νέα μέτρα, αλλά την εφαρμογή αυτών που συμφωνήθηκαν, ενώ τόνισε ότι επιμένει στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, για το οποίο συνεχίζει τη συζήτηση με την Ευρώπη και την Ελλάδα.
Δεν ζητάμε κανένα νέο μέτρο, πέραν από αυτά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Πρέπει να συζητήσουμε για την ελάφρυνση χρέους και ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν, ξεκαθάρισε.
Σχετικά με τη σχεδιαζόμενη μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, η Λαγκάρντ είπε ότι η συνεργασία του με το ΔΝΤ θα συνεχισθεί.
Για την αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, η επικεφαλής του ΔΝΤ εξήρε τη συμβολή του στην πρόοδο της Ευρωζώνης, αν και -όπως είπε- δεν συμφωνούσαν πάντοτε. «Κρατούσε την Ευρωζώνη εστιασμένη στις κρίσιμες στιγμές», τόνισε.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του Κυπέλλου Αγγλίας
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
- ΟΠΕΚΕΠΕ 2: Παραιτούνται από την βουλευτική ασυλία τους Τσιάρας και Κεφαλογιάννης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442