Βγαίνουν στις αγορές οι τράπεζες φορώντας… σωσίβιο
Με ορίζοντα το καλοκαίρι του 2018, οι τραπεζίτες έχουν εκπονήσει ένα
εκτεταμένο σχέδιο δράσης για την επιστροφή στην κανονικότητα, το οποίο
προβλέπει την επάνοδο στις εκδόσεις ομολόγων ως και το τέλος του 2017
και την επιτάχυνση των διαδικασιών ρευστοποίησης προβληματικών
χαρτοφυλακίων σε ξένα funds.
Στις θέσεις τους μετά το σύντομο διάλειμμα του Δεκαπενταύγουστου βρίσκονται οι τραπεζικές διοικήσεις, προετοιμάζοντας τη φθινοπωρινή αντεπίθεση του κλάδου, με στόχο να εξαργυρώσουν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την έξοδο του Δημοσίου στις αγορές.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αγη Μάρκου για «Το Βήμα της Κυριακής», με ορίζοντα το καλοκαίρι του 2018, οι τραπεζίτες έχουν εκπονήσει ένα εκτεταμένο σχέδιο δράσης για την επιστροφή στην κανονικότητα, το οποίο προβλέπει την επάνοδο στις εκδόσεις ομολόγων ως και το τέλος του 2017 και την επιτάχυνση των διαδικασιών ρευστοποίησης προβληματικών χαρτοφυλακίων σε ξένα funds.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος της Κυριακής», στόχος είναι η άντληση ρευστότητας 2 δισ. ευρώ με τη διάθεση καλυμμένων ομολόγων ως και τον ερχόμενο Δεκέμβριο από τους τέσσερις συστημικούς ομίλους και η πώληση δανειακών χαρτοφυλακίων τουλάχιστον 5,5 δισ. ευρώ ως και τα τέλη του 2018.
Σε αντίθεση με τις εκδόσεις τίτλων χρέους του 2014, η πρώτη προσπάθεια επαναπροσέγγισης της επενδυτικής κοινότητας θα είναι αυτή τη φορά πιο ελεγχόμενη, καθώς οι τράπεζες εκτιμούν ότι ακόμη δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για δανεισμό χωρίς εγγυήσεις.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας