Η κυβέρνηση έχει λάβει το σχέδιο της συμφωνίας με το ΔΝΤ (MEFP) με τη
μορφή «letter of intent» και αναμένεται να το υπογράψει και να το
επιστρέψει πάλι με τη μορφή «επιστολής προθέσεων» (letter of intent),
προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απόφαση που πρέπει να
λάβει το Ταμείο έως τις 26 Ιουλίου για μία συμφωνία επί της αρχής για το
τρίτο πρόγραμμα. Μετά τις 10 Ιουλίου η εκταμίευση της δόσης από τον ESM.
Η κυβέρνηση έχει λάβει το σχέδιο της συμφωνίας με το ΔΝΤ (MEFP) με τη μορφή «letter of intent» και αναμένεται να το υπογράψει και να το επιστρέψει πάλι με τη μορφή «επιστολής προθέσεων» (letter of intent), προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απόφαση που πρέπει να λάβει το Ταμείο έως τις 26 Ιουλίου για μία συμφωνία επί της αρχής για το τρίτο πρόγραμμα.
Αυτό ανέφερε πηγή του οικονομικού επιτελείου, ο οποίος εξήγησε ότι θα πρόκειται για μία συμφωνία επί της αρχής, χωρίς το δικαίωμα εκταμίευσης των δόσεων του δανείου από το ΔΝΤ έως 2 δισ. ευρώ.
Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι ούτως ή άλλως η κυβέρνηση δεν επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκταμίευση του δανείου αυτού, δεδομένων των υψηλών επιτοκίων του Ταμείου.
Όσον αφορά στην εκταμίευση της δόσης από τον ESM, αυτή υπολογίζεται να γίνει μετά από το Eurogroup της 10ης Ιουλίου, καθώς θα πρέπει να επικυρωθεί και από το ανώτατο όργανο του ESM.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι δεν υπάρχει ζήτημα για την εκταμίευση της δόσης και η ολοκλήρωση των διαδικασιών εξελίσσεται ομαλά.
Σχετικά με τις επόμενες αξιολογήσεις, ο εν λόγω παράγοντας ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης εφεξής είναι να παραμένει σε «τροχιά εφαρμογής» (on track), υλοποιώντας τους μηνιαίους στόχους.
Για τον Ιούνιο, πρόσθεσε, το μόνο δύσκολο που απομένει έχει σχέση με τη νέα Αρχή Εσόδων και με μία σειρά υποχρεώσεων, οι οποίες, ωστόσο, είναι τεχνικά δύσκολες και είναι πιθανόν για αυτόν τον λόγο να υλοποιηθούν εν μέρει.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας