ΥΠΕΣ: Σύντομα «συνολική λύση» για τους συμβασιούχους
«Συνολική λύση» για τις συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει σύντομα το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίσημη απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των οκτάμηνων συμβάσεων στην καθαριότητα των δήμων. Σκληρή ανακοίνωση της ΚΕΔΕ κατά Σκουρλέτη.
«Συνολική λύση» για τις συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει σύντομα το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίσημη απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των οκτάμηνων συμβάσεων στην καθαριότητα των δήμων.
Σχετικά με τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων, ενημερώνει ότι το ζήτημα θα κριθεί οριστικά στο επίπεδο των τμημάτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θυμίζει την νομική αρχή ότι εργασία ήδη παρασχεθείσα πρέπει να πληρώνεται, ενώ διαβεβαιώνει ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διατηρεί τη δυνατότητα ανάληψης κάθε, τυχόν απαραίτητης, πρωτοβουλίας για να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων».
Το υπουργείο κάνει λόγο για «αρνητική εξέλιξη» για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, προσθέτοντας πως η εν λόγω απόφαση αναδεικνύει «το αδιέξοδο της κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου» στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ.
Υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση ήδη εξετάζει το θέμα και προσθέτει πως «σύντομα θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, πολιτικές δυνάμεις και φορείς, να τοποθετηθούν σε ένα ζήτημα που δημιουργήθηκε εδώ και δεκαετίες απολύτως συνειδητά». ΚΕΔΕ: Σιγά μην ιδρώσει το αυτί του Σκουρλέτη
Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Εσωτερικών, Π.Σκουρλέτη εξαπολύει η ΚΕΔΕ με ανακοίνωσή της, κατηγορώντας τον ότι δεν διαθέτει «ούτε τσίπα, ούτε φιλότιμο» και τονίζοντας πως «αν ήταν άλλος υπουργός στη θέση του θα είχε ήδη παραιτηθεί».
«Το αυτί όμως του κ. Σκουρλέτη δεν ιδρώνει, γιατί προφανώς ο ίδιος έχει λύσει το βιοποριστικό του ζήτημα. Δεν μπορεί ο αριστερός μόνο στα λόγια, «χορτάτος» υπουργός, να αντιληφθεί την αγωνία επιβίωσης χιλιάδων συμβασιούχων, που σήμερα βρίσκεται η ζωή τους κυριολεκτικά στον αέρα.
»Θα συνιστούσαμε λιγότερη αλαζονεία στον κ. Σκουρλέτη. Δεν έχουμε ως ΚΕΔΕ ανάγκη τις συμβουλές και τη συνδρομή του για να αντιμετωπίσουμε τις έκτακτες καταστάσεις που δημιουργεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο ίδιος χρειάζεται περισσότερο τις συμβουλές αυτές, για να βρει διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιούργησε ο ερασιτεχνισμός και οι ιδεολογικές του εμμονές» τονίζει η ΚΕΔΕ.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας