«Τρομοκρατική συνωμοσία» στο Λονδίνο ισχυρίζεται ότι απέτρεψε η αστυνομία
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι απέτρεψε τρομοκρατική
συνωμοσία στο βορειο-δυτικό Λονδίνο. Μία γυναίκα δέχθηκε αστυνομικά
πυρά και τραυματίστηκε στη διάρκεια εφόδου σε κατοικία στο Ουίλσντεν.
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι απέτρεψε τρομοκρατική συνωμοσία στο βορειο-δυτικό Λονδίνο. Μία γυναίκα δέχθηκε αστυνομικά πυρά και τραυματίστηκε στη διάρκεια εφόδου σε κατοικία στο Ουίλσντεν.
Ένοπλοι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, χρησιμοποιώντας αέριο CS (oρθοχλωροβενζαμαλονονιτρίλιο), πραγματοποίησαν έφοδο σε κατοικία στην περιοχή Ουίλζντεν της πρωτεύουσας το βράδυ της Πέμπτης η οποία είχε τεθεί υπό επιτήρηση, πυροβολώντας μια γυναίκα περίπου είκοσι ετών.
Διακομίστηκε στο νοσοκομείο και η κατάστασή της φέρεται να είναι σοβαρή, αλλά σταθερή.
Ο Νιλ Μπάσου, ανώτερος Εθνικός Συντονιστής για την αντιτρομοκρατική αστυνόμευση, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως έξι άνθρωποι συνελήφησαν κατά την επιχείρηση, πέντε στην κατοικία και άλλο ένα πρόσωπο στο Κεντ.
«Η ένοπλη είσοδος ήταν απαραίτητη λόγω της φύσης της πληροφορίας των μυστικών υπηρεσιών και περιελάμβανε ένοπλους αστυνομικούς που χρησιμοποίησαν αέριο CS μέσα στην κατοικία», είπε ο Μπάσου.
Απαντώντας σε ερώτηση αν η αστυνομία απέτρεψε μια ενεργή συνωμοσία, ο Μπάσου απάντησε «Ναι».
Σε να ένα ξεχωριστό επεισόδιο την Πέμπτη, ένας άνδρας συνελήφθη επειδή μετέφερε μαχαίρια στο σακίδιό του κοντά στο γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στο Ουεστμίνστερ, αλλά εξακολουθεί να κρατείται, είπε ο Μπάσου.
«Λόγω αυτών των συλλήψεων, πιστεύω πως έχουμε ελέγξει τις απειλές που έθεταν», είπε.
Ο άνδρας που συνελήφθει είναι ο 27χρονος Χαλίντ Μοχάμεντ Ομάρ Άλι, βρετανός πολίτης από το Τότεναμ, ο οποίος γεννήθηκε στο εξωτερικό.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας