Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τι είπε και, κυρίως, τι έδωσε στον Δ.Κουτσούμπα ο Κυρ.Μητσοτάκης
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον γγ του ΚΚΕ

Τι είπε και, κυρίως, τι έδωσε στον Δ.Κουτσούμπα ο Κυρ.Μητσοτάκης

Με τον γγ του ΚΚΕ συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τον κύκλο επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε στον Δ.Κουτσούμπα το κείμενο της Συμφωνίας της Θερίσσου (7/11/1943) μεταξύ των αντιστασιακών οργανώσεων ΕΟΚ και ΕΑΜ, από το ιστορικό αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Με τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τον κύκλο επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας, στο κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί και στη συνεχή υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Επίσης, στις βαρύτατες -όπως είπε- ευθύνες της κυβέρνησης και στις παρεμβάσεις της σε θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ασφαλώς με το ΚΚΕ υπάρχουν σημαντικές ιδεολογικές διαφορές, αλλά είναι κοινή θέση μας ότι έχουμε -και οφείλουμε να έχουμε- ειλικρινείς και αξιόπιστες σχέσεις προς όφελος της λειτουργίας της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε στον Δημήτρη Κουτσούμπα το κείμενο της Συμφωνίας της Θερίσσου (7/11/1943) μεταξύ των αντιστασιακών οργανώσεων ΕΟΚ και ΕΑΜ, από το ιστορικό αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το κείμενο της Συμφωνίας της Θερίσσου γράφτηκε από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και απέβλεπε στην αποφυγή του εμφυλίου πολέμου στην Κρήτη.

»» Δείτε το κείμενο

«Επιβεβαιώνεται ότι οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές με την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη είναι αγεφύρωτες. Το ΚΚΕ σταθερά θα συνεχίσει την πάλη του, θα βρίσκεται μπροστά σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων που όλα αυτά τα χρόνια, είτε με κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξακολουθούν να ματώνουν, να ξεζουμίζονται, το εισόδημά τους να μειώνεται, ενώ έρχεται και νέο τέταρτο μνημόνιο με την λήξη της αξιολόγησης» δήλωσε ο γενικός γραμματέας μετά τη συνάντηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024