Συγκρατημένα αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο Τουσκ
Αισιοδοξία, συγκρατημένη, σε κάθε περίπτωση για το κλείσιμο της αξιολόγησης εξέφρασε ο Ντόναλντ Τουσκ κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έσπευσε μάλιστα να υπογραμμίσει ότι είμαστε μακριά από το success story της οικονομίας.
Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκό Συμβουλίου συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο Ντόναλντ Τουσκ έγινε νωρίτερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Επί τάπητος, η πορεία της αξιολόγησης, αλλά και τα ευρωπαϊκά θέματα στη μετά-Brexit εποχή.
O Πολωνός αξιωματούχος δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είμαστε κοντά στη συμφωνία.
Έσπευσε, πάντως, να ξεκαθαρίσει ότι βρισκόμαστε μακριά ακόμα από ένα success story της ελληνικής οικονομίας.
Αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού, ενώ εξήρε τις προσπάθειες του κ. Τσίπρα, για τον οποίο είπε ότι επιδεικνύει αποφασιστικότητα και πραγματισμό.
«’Ήρθα εδώ, ως φίλος, όπως το γνωρίζετε. Η Ελλάδα και η Αθήνα είναι σαν το δεύτερο σπίτι μου και δεν είναι απλά ένα σλόγκαν, είναι αλήθεια. Για πολλούς λόγους. Για ιστορικούς λόγους, για συναισθηματικούς λόγους. Και για μένα η Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της θητείας σας, κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων και απαιτητικών χρόνων για όλη την Ευρώπη, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για την αλληλεγγύη» είπε ο κ. Τουσκ και πρόσθεσε:
«Ξέρω πόσο δύσκολα ήταν για εσάς ως πρωθυπουργού και φυσικά για τους Έλληνες πολίτες. Και ξέρω σχεδόν τα πάντα, όσον αφορά στις θυσίες και την αποφασιστικότητά σας. Σας ευχαριστώ πολύ ξανά για τις προσπάθειες σας και είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα θα ξεκινήσουμε τις συζητήσεις μας, με μία λίγο πιο καλύτερη διάθεση όσον αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση και τις αποφάσεις που απορρέουν. Πρέπει φυσικά να είμαστε πολύ συνειδητοποιημένοι και να είμαστε συγκρατημένοι, όσον αφορά την αισιοδοξία.»
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας την επίσκεψη: «Βρισκόμαστε μερικές μέρες μετά τη Σύνοδο της Ρώμης, η οποία επαναβεβαιώνει το ενδιαφέρον μας και το συμφέρον μας να διασφαλίσουμε την ενότητα στην Ευρώπη και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών.
» Είναι ζωτικής σημασίας να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις, να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα και την ενότητα στην ευρύτερη περιοχή και να επιχειρήσουμε να ξεπεράσουμε όλους εκείνους που προσπαθούν να θέσουν εμπόδια σε αυτή την πορεία, να αφήσουμε την οικονομική κρίση πίσω μας πλέον, αλλά φυσικά και να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα στο πλαίσιο των σημαντικών αποφάσεων που όλοι μαζί συλλογικά λάβαμε.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η κάθοδος στην άβυσσο
- Snoop Dogg και Σουόνσι: Η πιο απρόσμενη σύμπραξη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο
- Αλί Χαμενεΐ: Πώς τον εντόπισαν και τον σκότωσαν – Η πληροφορία της CIA και το χτύπημα του Ισραήλ
- Παχυσαρκία: Τι υπόσχονται τα νέα φάρμακα – Έρχονται και στην Ελλάδα σε μορφή χαπιού
- Ιράκ: Διαδηλωτές προσπάθησαν να καταλάβουν την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
- Ντεμπούτο με νέα πρόσωπα για Γρηγορίου – Πώς θα παίξει ο Άρης με τον Παναθηναϊκό
- 1897: Φυσικά και η πρώτη κινηματογραφική «μάχη» ρομπότ και ανθρώπου θα ήταν του Ζορζ Μελιέ
- Μεσολόγγι: Υπό έλεγχο η φωτιά στο νοσοκομείο – Μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία περίπου 30 άτομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442