Τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από ποταμούς λάσπης που έπνιξαν τη νοτιοδυτική Κολομβία. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.
Τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από ποταμούς λάσπης που έπνιξαν τη νοτιοδυτική Κολομβία. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.
{{{ map }}}Ώρες έντονων βροχοπτώσεων προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμών, με αποτέλεσμα εκτεταμένες καταστροφές στην επαρχία Ποτουμάγιο, όπου ολόκληρες συνοικίες θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη και τα φερτά υλικά, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Μοκόα.
Ο πρόεδρος της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος μίλησε για 112 νεκρούς κατευθυνόμενος στην Μοκόα, ωστόσο τα σωστικά συνεργεία μιλούν πλέον για 120 νεκρούς.
Ο δήμαρχος της Μοκόα, Χοσέ Αντόνιο Κάστρο, είπε ότι 17 γειτονιές στην πόλη του «έχουν ουσιαστικά σβήσει από το χάρτη».
Δύο γέφυρες, επίσης, έχουν καταστραφεί.
Στην Κολομβία, ο Μάρτιος ήταν ο πιο βροχερός μήνας από το 2011.
Στο γειτονικό Περού, περισσότεροι από 90 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από τις αρχές του έτους λόγω των ασυνήθιστα σφοδρών βροχοπτώσεων.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας