Η γαλλική αστυνομία ανέκρινε συνεργάτες της Λεπέν
Η γαλλική δικαστική αστυνομία ανέκρινε την Τετάρτη τον σωματοφύλακα και τον επικεφαλής του επιτελείου της ακροδεξιάς υποψήφιας για τις προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν, στο πλαίσιο της έρευνας για φερόμενη κατάχρηση ευρωπαϊκών πόρων που προορίζονταν για την καταβολή των μισθών δύο βοηθών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε ο δικηγόρος της.
Η γαλλική δικαστική αστυνομία ανέκρινε την Τετάρτη τον σωματοφύλακα και τον επικεφαλής του επιτελείου της ακροδεξιάς υποψήφιας για τις προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν, στο πλαίσιο της έρευνας για φερόμενη κατάχρηση ευρωπαϊκών πόρων που προορίζονταν για την καταβολή των μισθών δύο βοηθών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε ο δικηγόρος της.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την έρευνα της αστυνομίας στα γραφεία του Εθνικού Μετώπου στο Παρίσι.
Ο Μαρσέλ Σεκάλντι δήλωσε στο Reuters πως πρόκειται για μία «παραπλάνηση» που έχει σκοπό να αποσταθεροποιήσει την προεκλογική εκστρατεία του Εθνικού Μετώπου. Η Λεπέν έχει αρνηθεί οποιαδήποτε παρανομία.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιδιώκει να ανακτήσει 339.000 ευρώ από την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, ως μέρος της έρευνας για κακοδιαχείρηση κεφαλαίων.
Η Λεπέν κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων του Κοινοβουλίου, καθώς δύο από τους βοηθούς της – οι Τιερί Λεζιέ και Κατρίν Γκρισέ – οι οποίοι διενεργούν μη κοινοβουλευτικές εργασίες, πληρώνονταν από το θεσμικό όργανο της ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442