Κανονικά οι χημειοθεραπείες στο «Θεαγένειο», λέει η διοίκηση του νοσοκομείου
Τη διαβεβαίωση ότι δε θα υπάρξει καμία διακοπή στη χορήγηση των χημειοθεραπειών των καρκινοπαθών, δίνει ο Θεόδωρος Ρεβενάκης διοικητής του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης. Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου είχε ανακοινώσει ότι από τις 23 Ιανουαρίου οι νοσηλευτές θα αποσυρθούν από τη διάλυση των χημειοθεραπευτικών, η οποία όπως υποστηρίζουν τους έχει ανατεθεί παράνομα από τη διοίκηση.
Τη διαβεβαίωση ότι δε θα υπάρξει καμία διακοπή στη χορήγηση των χημειοθεραπειών των καρκινοπαθών, δίνει ο Θεόδωρος Ρεβενάκης διοικητής του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης. Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου είχε ανακοινώσει ότι από τις 23 Ιανουαρίου οι νοσηλευτές θα αποσυρθούν από τη διάλυση των χημειοθεραπευτικών, η οποία όπως υποστηρίζουν τους έχει ανατεθεί παράνομα από τη διοίκηση.
Το «Θεαγένειο», ως το μοναδικό ογκολογικό νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας χορηγεί, μεταξύ άλλων, 150 περίπου χημειοθεραπείες την ημέρα σε καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας που τις έχουν ανάγκη.
Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι «είναι παράνομη η ανάθεση εξειδικευμένης εργασίας σε μη εξειδικευμένο προσωπικό και πως στο νοσοκομείο δεν έχει ιδρυθεί Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Φαρμάκων υπ’ ευθύνη του νοσοκομειακού φαρμακείου με συνέπεια την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς, την έκθεση του προσωπικού σε φάρμακα υψηλής τοξικότητας τα οποία δύνανται να έχουν μεταλλαξιογόνες και καρκινογόνες επιδράσεις σε υγιείς οργανισμούς εάν έρθουν σε επαφή με το δέρμα ή προκαλέσουν μόλυνση μέσω του αναπνευστικού συστήματος και την κατασπατάληση πόρων, αφού για παράδειγμα μόνο μέσα στο 2016 και χωρίς την ύπαρξη κεντρικής μονάδας από την περίσσειες των φαρμάκων εξοικονομήθηκαν πάνω από 500.000 ευρώ».
Η διοίκηση του «Θεαγένειου» υποστηρίζει πάντως ότι, από το καλοκαίρι του 2016 η διάλυση των κυτταροστατικών φαρμάκων γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 9ου ορόφου, που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον ασθενή και έχει συσταθεί από το Σεπτέμβριο επιτροπή για το συντονισμό της Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Φαρμάκων.
Όσον αφορά τη χρόνια διαφωνία μεταξύ νοσηλευτών και φαρμακοποιών αναφορικά με το τίνος αρμοδιότητα είναι η διάλυση των κυτταροστατικών, το νοσοκομείο περιμένει σχετική γνωμοδότηση από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας.
«Η ένταξη στο νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου, ΚΜΔΚΦ, αποτελεί προτεραιότητα στο στρατηγικό σχεδιασμό της νέας Διοίκησης και κυρώθηκε και με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου την 16η Ιανουαρίου. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, αξιοποιώντας χρήματα του Αντικαρκινικού Εράνου, δρομολογείται η προμήθεια Ρομποτικού Συστήματος Διάλυσης Κυτταροστατικών, για την ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια των εργαζομένων και εξοικονόμηση πόρων του Νοσοκομείου», καταλήγει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- «Συνελήφθη ο παίκτης του Κολοσσού Ρόδου, Άντριου Γκάουντλοκ, με ποσότητα ναρκωτικών»
- Η Μπιγιονσέ ανήκει πλέον στην λίστα με τους δισεκατομμυριούχους, κάνοντας παρέα στον Jay-Z
- ΒΑΒΟΥΡΑ: Ξαναχτυπά αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Τραμπ – Νετανιάχου: Συναντώνται στο Μαρ-α-Λάγκο, στο επίκεντρο η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα
- Η σταθερότητα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η εγγύηση Σιμεόνε και ο θρύλος ‘Ομπλακ
- Υπό την πίεση των ΗΠΑ, το ακροδεξιό AfD θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
- Σέρρες: «Δεν τον είδε κανείς» – Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο πυροσβέστη
- Στο Σεν Τροπέ και δίπλα στη θάλασσα το τελευταίο αντίο στη Μπριζίτ Μπαρντό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442